top of page
Afro Beauty
Facelift

FACELIFT

Algemene informatie over een Facelift / Halslift

Door de inwerking van de zwaartekracht kan daar waar het gelaat gezakt is een facelift worden toegepast zodat niet alleen het volume maar ook de huid wordt strakgetrokken. Bij een gecombineerde ingreep zoals de face-halslift wordt tevens de huid van de hals gelift. In tegenstelling tot een beperkte facelift is de ondermijning van het weefsel van het gelaat uitgebreider en reikt deze tot aan de mondhoeken en neusvleugels (ter correctie van de zogenaamde nasolabiale plooien). Het resulterende huidoverschot is hierdoor vaak groter, waardoor de incisie niet alleen voor het oor, maar soms ook achter het oor tot in de behaarde hoofdhuid reikt.

Voor wie is een Facelift of Halslift geschikt

Mensen bij wie de huid is verslapt en bij wie de onderliggende structuren zoals vet en spieren zijn verzakt komen in aanmerking voor een face/halslift. Tijdens de behandeling worden de plooien en rimpels van de gezichtshuid strakgetrokken, meestal samen met de dieper gelegen weefsellagen. De mensen die voor een halslift in aanmerking komen zijn vaak mensen bij wie de huid is verslapt en grote huidplooien vertoont en overmatig vetweefsel aanwezig is. Hierbij moeten wij opmerken dat de rimpels rond de ogen en het voorhoofd niet gelift worden tijdens deze ingreep en mocht dit noodzakelijk zijn of gewenst, dit in een aanvullende ingreep moet plaatsvinden. In enkele gevallen wordt een hals-facelift gecombineerd met andere correcties zoals een voorhoofdlift, wenkbrauwlift, ooglidcorrectie en/of rimpelbehandelingen.

Voor de behandeling van een Facelift of Halslift

Het spreekt vanzelf dat u in goede gezondheid moet verkeren om deze ingreep te ondergaan. Indien u bloedverdunners slikt of derivaten dient u dit altijd vooraf aan de behandeling te melden. Met het gebruik van aspirine (acetylsalicylzuur) dient u 10 dagen voor de ingreep te stoppen. Ook gebruik van andere bloedverdunners dienen na overleg met de voorschrijvend arts te worden gestaakt.
Het beste is 2 weken voorafgaand aan de behandeling te stoppen met roken aangezien roken de wondgenezing kan verstoren.

De behandeling van een Facelift of Halslift

De behandeling vindt plaats onder plaatselijke verdoving en duurt een aantal uur. De huid van de hals, wangen en de weefsellaag onder de huid worden over een groot gebied losgemaakt en aangespannen in de richting van het oor. Hierdoor worden de plooien in het gelaat en de hals minder, wordt de kaaklijn strakker en ontstaat er een mooiere overgang tussen onderkin en hals. Indien nodig kunnen de ook de slap geworden spieren onder de kin strakker worden gemaakt. Overtollig vetweefsel in het halsgebied kan dan ook worden weggehaald via dezelfde huidsnede onder de kin.
Soms wordt ook vet middels liposuctie verwijderd in de hals en/of langs de kin/kaaklijn.

Na de behandeling van een Facelift of Halslift

Indien alles naar wens verloopt, mag u na de behandeling weer naar huis. Indien u daar behoefte aan heeft kunt u thuis paracetamol gebruiken. Het is belangrijk het behandelde gebied goed te koelen en het hoofdeinde van uw bed wat te verhogen. Uw gezicht is omzwachteld met een drukkend verband. Ook is het aan te raden in de eerste week na de behandeling niet te bukken of te tillen. Ondanks goed koelen, rustig aan doen en ervoor zorgen dat u geen druk op het hoofd krijgt, kan het zijn dat na de operatie uw gezicht en uw hals wat gezwollen en verkleurd zijn. Dit duurt gemiddeld twee weken, over het algemeen heeft u weinig last van pijn. Na een week kunt u weer huidverzorging en crèmes gebruiken.

Wat u mag verwachten van een Facelift of Halslift

De littekens lopen in de behaarde hoofdhuid van "de slapen" en van daaruit naar beneden langs uw oor. Dan maken ze een bochtje om de oorlel heen. De plastische chirurg zal altijd proberen het litteken zoveel mogelijk te beperken, dit is echter afhankelijk van de uitgebreidheid van de behandeling. Indien noodzakelijk zal het litteken om de oorlel heen, via de achterkant van het oor richting het haar in de nek worden voortgezet.


Ook kan het noodzakelijk zijn om een extra littekentje onder uw kin te maken. Aanvankelijk zijn de littekens zichtbaar door hun roodheid, in de loop van enkele maanden verbleken de littekens en worden ze steeds minder opvallend. Het is hierbij raadzaam op te merken dat u met nieuwe littekens de zon moet vermijden. Zonlicht is namelijk zeer slecht voor het herstel van uw littekens. Na 1 week worden de hechtingen tijdens een nacontrole afspraak verwijderd.

Het uiteindelijke resultaat

Het uiteindelijke resultaat van een facelift is pas zichtbaar na enkele weken tot maanden. Het doel van een face-hals lift is de huid weer glad en strak te krijgen, maar de rimpels in uw gezicht die ontstaan zijn als gevolg van de wijze waarop u bijvoorbeeld lacht of praat, zullen door een facelift niet verdwijnen. Deze rimpels maken deel uit van uw gelaatsexpressie en blijven altijd aanwezig. Ook moet u er rekening mee houden dat het natuurlijke verouderingsproces van uw huid niet door een face-halslift gestopt wordt. Na de operatie zal, net als ervoor, de elasticiteit van de huid geleidelijk verloren gaan. Het effect van een face-halslift is meestal 10 tot 15 jaar zichtbaar. Daarna kan eventueel een volgende facelift gewenst zijn.

Risico's en complicaties bij een Facelift of Halslift

Net als bij iedere behandeling zijn er risico’s en kunnen er complicaties optreden. Er bestaat een kans op een nabloeding of er kan een infectie optreden, maar gelukkig komt dit zeer zeldzaam voor. In sommige gevallen kan er op enkele plekken in het gezicht wat vochtophoping voorkomen In de meeste gevallen geneest het zo mooi dat het litteken bijna niet meer zichtbaar is.
Het is altijd belangrijk de risico’s en complicaties vooraf goed te bespreken met de consulente en de arts zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Liften 1.jpeg
Hlift 1.jpeg
S-Lift

S-Lift

Algemene informatie over een S-Lift

De facelift is een behandeling die al tientallen jaren wordt uitgevoerd, echter zijn er de laatste jaren vele technieken en methodes uitgewerkt zodat er een grote variëteit aan behandelingen is ontstaan. Een hiervan is de S-lift; dit is een minder invasieve behandeling als de bekende facelift. Deze ingreep bestaat uit het losmaken van de huid en het onderhuidse weefsel zodat deze strakgetrokken kan worden in de richting van de oren.
Het is een minder uitgebreide operatie als de volledige facelift (full-facelift). Deze behandeling wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. De "S" van S-lift slaat op het S-vormige huidgedeelte direct vóór het oor, dat wordt weggesneden. Het litteken bevindt zich dus direct voor het oor
Wie is er geschikt (m/v) voor een S-lift?
Als men ouder wordt verminderd het onderhuidse vet in het gezicht. Het zakt dan als het ware naar de kaaklijn wat de bekende hangwangen oplevert. Dit geeft een veroudering aan het gezicht aangezien de mondhoeken naar beneden getrokken worden. Indien dit in licht mate aanwezig is kan een S-Lift of een beperkte facelift een oplossing bieden.

De Kraaiepootjes

Een S-lift herstelt echter niet de rimpels of plooien rondom de ogen en het voorhoofd, indien dit noodzakelijk of gewenst is, kan dit in een aanvullende behandeling plaatsvinden.
Indien u rookt is het raadzaam 2 weken voorafgaand aan de behandeling te stoppen met roken aangezien roken de wondgenezing kan verstoren en de huid minder doorbloed raakt.

Het Consult voor een S-lift

Tijdens het consult wordt uitvoerig besproken wat de voor- en nadelen zijn van een S-lift, wat uw klachten zijn en wat u mag verwachten van deze behandeling.

De behandeling van een S-lift

De S-Lift is een behandeling waarbij rimpels en huidplooien in uw gezicht worden gecorrigeerd. De huid van uw wangen wordt losgemaakt en strak getrokken in de richting van de haargrens boven en achter het oor. Ook het spiervlies wordt aangetrokken. Door deze techniek wordt het wangvet gelift naar de plaats waar het hoort. Hierdoor krijgt u weer een jonger en voller uiterlijk. De wonden worden afgedekt met een drukverband. Het is van belang dat indien u bloedverdunnende medicatie gebruikt dit altijd vooraf meldt. In overleg met uw behandelend arts dient men 10 dagen voorafgaand aan de behandeling te stoppen met de bloedverdunners.

Na afloop van de behandeling van een S-lift

Na de behandeling mag u onder begeleiding weer naar huis. Het is vanwege deze techniek dat de napijn zeer gering is. Indien er behoefte bestaat kunt u paracemol gebruiken. Het gezicht kan wat gezwollen en blauw zijn. Het is verstandig het behandelde gebied goed te koelen.De blauwe plekken en zwelling trekken na 1 week tot 10 dagen weg. De hechtingen worden na 1 week tijdens een nacontrole afspraak verwijderd. Het is raadzaam de eerste week na de behandeling het hoofdeinde van uw bed wat te verhogen. Het is niet toegestaan te bukken of te tillen.

Risico’s en complicaties van een S-Lift

Net als bij iedere behandeling kunnen er complicaties optreden in de vorm van bloeduitstortingen of een eventuele infectie. Het is altijd belangrijk deze risico’s vooraf goed te bespreken met de chirurg zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Slift 1.jpeg
Slift 3.jpeg
Draadlift

Draadlift

PDO Draadlift; het effect van een facelift zonder te snijden!

Bij de PDO draadlift wordt het gelaat op een natuurlijke manier gelift waarbij we gebruik maken van oplosbare PDO draden.
Deze techniek wordt al vele jaren gebruikt in de VS en is recent over komen waaien naar Europa. Deze draden worden met een klein naaldje op strategische plekken net onder de huid aangebracht waardoor de collageenproductie wordt gestimuleerd en de huid sterk en stevig wordt.
Met deze manier kun je zonder een operatie het effect krijgen van een mooie lift van bijvoorbeeld wangen, voorhoofd of kaaklijn.

Wat is een PDO draadlift?

Bij een PDO (polydioxanon) draadlift werken we met oplosbare hechtdraden die al vele jaren gebruikt worden in de chirurgie. Bij deze techniek wordt er gebruik gemaakt van het natuurlijk vermogen van de huid om collageen aan te maken. De ingebrachte draad zorgt ervoor dat collageenaanmaak wordt gestimuleerd en vormt zich precies in de richting van de draad een stevig collageennetwerk. Terwijl de draad langzaam oplost, blijft dit collageennetwerk zijn verstevigende werking geven aan de huid.

De PDO draadlift kan voor verschillende gebieden ingezet worden zoals hals, het decolleté en de wangen. Maar ook de huid onder de ogen, onderkin, wenkbrauwen en voorhoofd kunnen worden verstevigd.

Hoe gaat de behandeling?

Met behulp van een dunne injectienaald worden de draden onder de huid geplaatst. De huid kan van te voren worden verdoofd met een verdovende creme, maar over het algemeen is verdoving niet nodig bij deze behandeling. De draden worden in de middelste huidlaag aangebracht zodat ze niet voel- of zichtbaar zijn. Ook worden de draden op een strategische plek aangebracht om een natuurlijk effect te krijgen.

Tussen de 4 en 6 maanden zullen de PDO draden volledig oplossen. Tijdens dit proces vormt zich een collageen in het weefsel rondom de draad. Het collageen zorgt voor versteviging van de huid en geeft een liftend effect.

Wat zie je na de PDO draadlift?

Direct na de behandeling zie je al een deel van de verbetering optreden. De huid voelt steviger, voller en lijntjes worden minder zichtbaar. Eventuele blauwe plekjes kun je gemakkelijk camoufleren.

Wanneer zie ik resultaat?

Het optimale resultaat van een draadlift zie je na 2 tot 3 maanden. De draadlift heeft een langdurig effect van ongeveer 2 jaar. Omdat je na 2 maanden voldoende collageen hebt aangemaakt, willen we je dan graag terug zien op het spreekuur bij de cosmetisch arts.

Mocht het nodig zijn kan er een aanvullende behandeling plaats vinden om het effect te maximaliseren. Onze cosmetisch arts kan u uiteraard ook verder adviseren over aanvullende behandelingen zoals peelings of injectables om tot een perfect resultaat te komen. Teven kan onze huidtherapeute u verder adviseren over de huidkwaliteit en het behouden daarvan.

Bijwerkingen

De belangrijkste bijwerkingen zijn tijdelijke roodheid zwelling en/of blauwe plekjes. Deze bijwerkingen zijn van tijdelijke aard en verdwijnen vanzelf in de loop van een aantal dagen.

Veiligheid

PDO draden worden al vele jaren gebruikt binnen de reguliere chirurgie en zijn 100% afbreekbaar dus daardoor volkomen veilig. Onze cosmetisch artsen zijn uitgebreidt getraind en hebben ruime ervaring met de techniek en het werken met PDO draden.

Contra-indicaties

Deze behandeling is niet geschikt voor:

  • Patiënten die een extreme facelift wensen

  • Patiënten met een extreem slappe huid

  • Patiënten met een extreme mate van verlies van vetweefsel in het gelaat of in de hals

  • Patiënten die overgevoelig zijn voor het materiaal waarvan de draad is gemaakt

  • Patiënten die infecties of acute ontstekingen hebben in de te behandelen huidgebieden (acne, herpes, enz.)

  • Patiënten die lijden aan een auto-immuunziekte en/of immuuntherapie krijgen

  • Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven

  • Patiënten met een aanleg voor het vormen van hypertrofie(verdikte) littekens

  • Patiënten met kanker

  • Patiënten onder de 18 jaar

Kosten

Om een goede prijsindicatie te kunnen geven is het van belang dat onze cosmetisch arts goed uw huid en gelaat kan onderzoeken. Wij maken voor iedereen een persoonlijke prijsopgave naar aanleiding van het gesprek met de arts. Om u een indicatie te geven van de instapprijzen verwijzen we u door naar onze prijslijst. 

PDO-draden-draadlift-Mozart-Kliniek-Gooi
Tarieven

Tarieven

Tarieven Facelift

Voorhoofdslift vanaf € 3.500,-

S-lift € 4.350,-

Halslift € 4.350,-

Facelift € 4.500,- 

Facelift & Halslift € 7.850,-

Facelift  & Lipofilling € 5.000,-

Ultherapie

Wangen en kaaklijn € 1.350,-

Onderkin € 1.350,-

Hals € 1.350,-

Decollete € 1.350,-

Combinatie wangen, kaaklijn en onderkin €  2.150,-

Combinatie onderkin en hals € 2.150,-

Bovenoogleden / wenkbrauwlift € 850,-

Onder de ogen / wallen € 750,-

Bovenlip-lijnen € 500,-

PDO DraadLift

First lift 2 generation (5 draden) €125,-
First lift 2 generation (10 draden) €175,-
First lift 2 generation (extra 5 draadjes) €50,-
First lift screw (5 draden) €150,-
First lift screw (10 draden) €225,-
First lift screw (extra 5 draadjes) €75,-
First lift barb (2 draden) €240,-
First lift barb (4 draden) €400,-
First lift barb (extra 2 barbs) €150,-

VOOR EN NA FOTO'S

Voor en na foto's
Facelift 2.jpeg
insert_a231c56160.png
na_insert_a231c56160.png
insert_019de45c40.png
na_insert_019de45c40.png
bottom of page