FAQ / Veel gestelde vragen Pigment behandeling

Hoe werkt de YAG laser methode?
Door middel van laserflitsen wordt het pigment in uw opperhuid losgemaakt. Uw huid duwt de pigmentkorrels naar de oppervlakte waardoor donkere plekken of vlekjes verdwijnen.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?
Uw huid wordt gekoeld waarna er een gel wordt opgebracht. Er wordt een prismaglas op uw huid gezet en er volgt een laserflits. Dit is een fractie van een seconde, waarna het glaasje wordt verplaatst en het volgende stukje wordt behandeld. Als afsluiting wordt uw huid opnieuw gekoeld.

Wat is het resultaat?
De donkere plekken of vlekjes zijn vervaagd of helemaal verdwenen

Wat kan er behandeld worden?
Pigmentvlekjes ten gevolge van veroudering, zonnebeschadiging of acne. Moedervlekken mogen alleen na goedkeuring van de huisarts behandeld worden. Hormonale pigmentverstoringen zoals een zwangerschapsmasker soms na overleg met 1 van onze schoonheidsspecialistes.

Is de behandeling pijnlijk?
De behandeling is gevoelig. De flits veroorzaakt een korte warmteprikkel die even gemeen aanvoelt. De huid kan de eerste 24 uur nog gevoelig blijven, alsof u te lang in de zon heeft gezeten. U kunt Aloe Vera gebruiken om de huid te verzachten.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Drie tot vijf behandelingen met een tussenpoos van ongeveer drie weken.

Is de behandeling veilig?
Ja, de behandeling wordt al geruime tijd toegepast en is veilig. Het is wel belangrijk dat u na de behandeling de eerste drie weken niet in de zon komt en dagelijks uw huid beschermt met een sunblock.