FAQ / Veel gestelde vragen over een Bovenooglidcorrectie

Hoe lang blijft het resultaat van een ooglidcorrectie?
Dat verschilt per persoon. Gemiddeld blijft het effect van een bovenooglidcorrectie 5 tot 15 jaar zichtbaar. Het verouderingsproces gaat gewoon door dus na verloop van tijd kan de huid weer gaan verslappen. Het spreekt vanzelf dat een gezonde levensstijl het effect van de ooglidcorrectie kan verlengen.

Wat zijn de risico’s en complicaties van een bovenooglidcorrectie?
Net als bij iedere chirurgische ingreep zijn er risico’s bij een ooglidcorrectie. Er is een kans of infectie of een nabloeding.

Wordt een ooglidcorrectie vergoed door de zorgverzekeraar?
Het basispakket dekt niet de kosten van een bovenooglidcorrectie. Het aanvullende pakket kan in sommige gevallen de kosten dekken, echter dit is afhankelijk van welke vorm of verzekeraar u heeft gekozen. Informeer dus altijd bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

Wat kan ik verwachten na de ingreep?
De eerste week na de behandeling dient u rustig aan te doen. U mag de eerste week geen zwaar lichamelijk werk verrichten of tillen. Het is belangrijk de ogen de eerste dagen ieder uur goed te koelen om zwelling en blauwe plekken te verminderen. Na 1 week komt u op nacontrole bij de arts en zullen de hechtingen verwijderd worden. Om de druk op de ogen te verminderen adviseren wij de eerste nachten na de ingreep het hoofdeinde van uw bed te verhogen.