Restylane Vital

                                    

 

Algemene informatie over Restylane®Vital

Met het ouder worden neemt de eigen productie van hyaluronzuur af waardoor uw huid haar elasticiteit en vitaliteit verliest. Vanaf 35 jaar kunt u dit steeds duidelijker zien aan uw gezicht, maar ook aan uw hals, decolleté en handen. Door de huid opnieuw te voorzien van hyaluronzuur krijgt deze haar soepelheid, stevigheid en veerkracht terug. En dat is precies wat Restylane® Vital doet.
Net als de andere Restylane® producten is ook Restylane®Vital een gel op basis van hyaluronzuur, zonder extra toevoegingen. Omdat hyaluronzuur erg veel vocht aantrekt en kan vasthouden vult het de huid van binnenuit op. De huid wordt daardoor voller en soepeler en ziet er jonger uit. Als u uw huid op een natuurlijke manier wilt verjongen kan Restylane®Vital een oplossing voor u zijn.

Consult Restylane®Vital

Tijdens een eerste consult wordt alles met u besproken wat met de behandeling te maken heeft. U krijgt een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode daarna.
Welk middel voor u het beste is en welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico's en de nazorg. Tijdens dit consult bekijkt de arts of u een geschikt bent voor een behandeling met Restylane Vital. Hij of zij zal u vragen naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en welke medicijnen u eventueel gebruikt. Ook zullen onze artsen u vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn, vervolgens kunnen zij dan aangeven of de behandeling aan die verwachtingen kan voldoen, tevens of een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn voor u.
Neemt u het besluit om tot een behandeling over te gaan, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die door u wordt ondertekend.

Behandeling met Restylane®Vital

Voor de behandeling worden er foto's gemaakt voor uw medisch dossier.
 
 Voor een behandeling met Restylane®Vital is   
een verdoving meestal niet nodig. Vervolgens wordt de Restylane®Vital met een zeer dunne injectienaald in de huid ingebracht. Restylane®Vital en Restylane zijn zeer precies te doseren en na de behandeling, mits correct gebruikt, niet voelbaar.
Een behandeling met Restylane®Vital duurt ongeveer twintig minuten. Om zwelling tegen te gaan u een ijskompres om het behandelde gebied te koelen. Voor een optimaal resultaat moet de behandeling soms nog één keer herhaald worden. Over het algemeen kan dit al na drie weken. Na ongeveer zeven tot negen maanden is de ingebrachte Restylane®Vital in zijn geheel opgenomen door het lichaam en kan de behandeling worden herhaald.

Verdoving voor een behandeling met Restylane®Vital

Verdoving is voor Restylane Vital niet nodig.

Na de behandeling met Restylane®Vital

Na de ingreep wordt de huid nog even gekoeld.

Napijn en herstel na een behandeling met Restylane®Vital

Meteen na de behandeling kan uw huid enigszins wat roodheid vertonen en wat onregelmatig aanvoelen, echter zijn deze reacties de volgende dag verdwenen. Een behandeling met Restylane®Vital heeft geen napijn tot gevolg.

Resultaat na een behandeling met Restylane®Vital

Voor een optimaal resultaat zijn twee tot drie behandelingen nodig, steeds drie weken na elkaar, op deze manier wordt er een goede basis opgebouwd. De gel geeft geleidelijk en continu hyaluronzuur af waardoor uw huid langdurig vocht kan blijven vasthouden. Het effect blijft zeven tot negen maanden zichtbaar: uw huid oogt frisser, steviger en geeft een jonger uiterlijk. Voor een optimaal resultaat is het raadzaam deze behandeling om de zeven maanden te herhalen.

Risico's en complicaties na een behandeling met Restylane®Vital

Het hyaluronzuur geeft geen allergische reacties, het product wordt na verloop van zeven tot negen maanden in zijn geheel door uw lichaam opgenomen, het is dus absoluut geen permanente filler.
Zoals bij elke medische behandeling bestaat er het risico van infectie en/of een allergische reactie. Beide risico's zijn zeer gering (minder dan 0,1%) en veroorzaken geen gevolgen voor het resultaat. Er zijn geen specifieke complicaties bekend bij behandelingen met Restylane®Vital.