Restylane Touch

   

 

Algemene informatie over Restylane®Touch

Restylane®Touch is een combinatie van water en een gel waarin hyaluronzuur is verwerkt. Hyaluronzuur komt van nature in het lichaam voor en zorgt ervoor dat vocht in de huid wordt vastgehouden. Het hyaluronzuur in Restylane®Touch is volkomen zuiver en geeft geen allergische reacties. Restylane®Touch is ideaal voor het corrigeren van rimpels en het accentueren van de lipcontour.
Speciaal voor oppervlakkige (fijne) lijntjes rond de mond, op het voorhoofd, kraaienpootjes en de wangen is er Restylane®Touch. Restylane®Lipp is speciaal voor behandeling van de lippen ontwikkeld. Het product is beter bestand tegen de continue bewegingen van de lippen, waardoor het resultaat langer mooi blijft. Restylane®Lipp is uiterst precies te doseren en in principe niet voelbaar.
De behandeling moet soms na drie weken herhaald worden voor een optimaal resultaat te bereiken. Na ongeveer twaalf maanden is het ingespoten hyaluronzuur door het lichaam opgenomen en kan de behandeling zonder problemen worden herhaald.

                             


Consult Restylane®Touch

Tijdens een eerste consult wordt alles besproken wat met de behandeling van Restylane®Touch te maken heeft, welk middel voor u het beste geschikt is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico's en de nazorg. U krijgt een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode daarna.
Tijdens het consult wordt er door onze arts bekeken of u geschikt bent voor een behandeling met Restylane®Touch, tevens zal onze arts u vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Hierdoor kan onze arts dan aangeven of de behandeling aan die verwachtingen zal kunnen voldoen. Tevens of een combinatie met een andere product een optie voor u kan zijn.
 

U krijgt aanvullende informatie met betrekking tot de nazorg. Neemt u het besluit om tot een behandeling over te gaan dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die door u wordt ondertekend.


Behandeling van Restylane®Touch

Voor een behandeling worden er foto's gemaakt voor uw medisch dossier. Bij inspuiting van de lippen met Restylane®Touch wordt u eerst verdoofd. Op andere plekken is een verdoving meestal niet nodig. Vervolgens wordt de vloeistof met een dunne naald in de huid geïnjecteerd. Restylane en Restylane®Touch zijn zeer precies te doseren en na de behandeling, mits correct gebruikt, niet voelbaar.
Een behandeling met Restylane duurt ongeveer vijftien minuten. Om zwelling tegen te gaan u een ijskompres om het behandelde gebied te koelen. Voor een optimaal resultaat moet de behandeling soms nog een keer worden herhaald.
Over het algemeen kan dit al na drie weken. Na ongeveer twaalf maanden is de ingebrachte Restylane®Touch hyaluronzuur in zijn gehaal opgenomen door het lichaam en kan de behandeling worden herhaalt.


Verdoving bij een behandeling met Restylane®Touch

Verdoving is meestal niet nodig (behalve bij inspuiting in de lippen). Als u erg gevoelig bent kan onze arts uw huid door middel van een crème (Emla) plaatselijk verdoofd worden.


Na de behandeling van Restylane® Touch

Na een behandeling kan de huid enigszins rood en wat gezwollen zijn maar dit trekt enkele uren na de behandeling weer weg. In een enkel geval ontstaat er een blauw plekje, echter is deze na een paar dagen weer verdwenen.


Napijn en herstel na behandeling van Restylane®Touch

Behandeling met Restylane®Touch geeft geen napijn. Uw huid kan enigszins rood of wat gezwollen zijn, maar dit verdwijnt binnen enkele uren tot een dag. Wanneer er een blauw plekje is ontstaan zal deze, afhankelijk per persoon, na een paar dagen tot maximaal een week niet meer zichtbaar zijn.


Resultaat na een behandeling met Restylane®Touch

Een behandeling met Restylane®Touch moet soms na drie weken herhaald worden voor een optimaal resultaat. Na ongeveer twaalf maanden is de ingebrachte d Restylane®Touch in zijn geheel door het lichaam opgenomen en kan de behandeling zonder problemen worden herhaald.


Risico's en complicaties na een behandeling met Restylane®Touch

Zoals bij elke medische behandeling bestaat het risico van infectie en/of een allergische reactie. Beide risico's zijn zeer gering (minder dan 0,1%) en veroorzaken geen gevolgen voor het resultaat. Er zijn geen specifieke complicaties bekend bij behandelingen met Restylane®Touch.