Ultherapie

Een Decollete/Face/Halslift door middel van Ultherapie

Algemene informatie over Ultherapie 

Een niet-invasieve ultrasound behandeling die de effecten van tijd en zwaartekracht op uw huid tegengaat.

Wat is Ultherapie

Een jonger gezicht, strakkere hals, decollete, wallen onder uw ogen, kraaienpootjes  en de kaaklijn zonder te opereren.

Uw gezicht laat veroudering vaak niet duidelijk zien, daarin tegen de hals en uw decollete zijn gebieden die uw leeftijd jammer genoeg vaak verraden.

Ultherapie, een niet invasieve ultrasound-behandeling die de effecten van tijd en zwaartekracht op uw huid tegengaat. Het verrassende van de +/- 30 tot 40 minuten durende behandeling is dat er van het eigen herstellend vermogen van uw huid gebruik wordt gemaakt. Uw huid wordt op een behoedzame wijze verbeterd en het onderliggend weefsel krijgt zodoende een meer ondersteunende functie. Deze behandeling is bij uitstek geschikt voor de slappe huid van de wangen, kraaienpootjes, de wallen onder uw ogen,hals, kaaklijn en uw decollete.  

Er worden door middel van een zogenaamde applicator ultrageluidsgolven (ultrasound) naar de vastgestelde diepte gericht. Daarmee wordt het dieperliggend weefsel van de huid verwarmd. Het collageen op die plek in de huid reageert op de verwarming met een zichtbare krimp. De natuurlijke reactie van het lichaam is dat zij nu zelf op die plek nieuw huidondersteunend collageen aan maakt. Als gevolg van die nieuwe aanmaak van lichaams-eigen collageen, krijgt de onderliggende huid meer volume. En het opperhuid weefsel wordt letterlijk opgedrukt, ‘’gelift’’ en op z’n plaats gezet.

Ultherapie is het enige huid verjongende systeem gebaseerd op ultrasound (geluid). Deze betrouwbare technologie behandelt alleen de specifieke huidlagen de ultrasound wordt gericht op de diepere huidlagen die een behandeling nodig hebben; de bovenste huidlaag wordt echter ontzien, maar profiteert wel mee door het ondersteunende effect. De specialist kan op het scherm letterlijk zien op welke laag hij zich bevindt, daardoor is het mogelijk zeer precies te werken met uiteindelijk een mooi eindresultaat.

Hoe werkt Ultherapie?

Zoals gewoonlijk bij behandelingen met ultrageluid wordt er een zogenaamde applicator op de huid geplaatst dat beeld geeft op het scherm zoals bij een gewone zwangerschapsecho ook het geval is. De behandelend specialist kan zo exact bepalen waar de ultrasound wordt gegeven. Dezelfde applicator wordt vervolgens gebruikt om een bepaalde hoeveelheid ultrasound af te geven op precies de juiste diepte onder de twee lagen van uw huid, de diepste huidlaag en daar nog verder onder de zogenaamde fibromusculaire laag; de positieve, verjongende werking wordt op deze manier in gang gezet

. Decollete

Dit zonder de oppervlakte van de huid te ook maar enig sinds te beschadigen. De lichaam reageert op de ontstane warmte in de huid lagen en de aanmaak van nieuw collageen wordt daardoor gestimuleerd. Het resultaat is een geleidelijk liftend effect, dat een verstrakking van de huid tot gevolg heeft.

Wat voor resultaten kan ik verwachten?

Na behandeling zet het lichaam in de twee huidlagen een regenererend proces in werking. Het eind resultaat is zichtbaar na een periode van 2 a 3 maanden. Klinische testen van de FDA wijzen uit dat de behandeling bij 9 van de 10 patiënten resulteert in een significant zichtbare lift van het behandelde gebied zonder de vervelende bijeffecten van een operatie.

Uw dagelijkse werkzaamheden worden door de behandeling niet onderbroken en er zijn tevens geen speciale voorzorgsmaatregelen nodig waar u eventueel rekening mee zou moet houden. Uw huid kan na behandeling echter wel enige roodheid vertonen, maar die zal binnen de kortste tijd weer verdwenen zijn.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren, indien nodig kan er altijd een lichte verdoving worden gegeven. De meeste patiënten beschrijven het gevoel tijdens de ingreep als een lichte tot matige prikkeling en/of een gevoel van warmte ontwikkeling onder de huid.

Is Ultherapie veilig?

Ultrasound wordt in de medische wereld al meer dan 50 jaar gebruikt en is een absoluut veilige methode om uw huid te verjongen.