FAQ Buikwandcorrectie

Wat is het verschil tussen een kleine en een grote buikwandcorrectie?
Bij de kleine buikwandcorrectie wordt alleen het teveel aan huid dat zich onder de navel bevindt verwijderd. Indien de buikwand in zijn geheel verslapt is wordt er een grote buikwandcorrectie toegepast waarbij de overtollige huid verwijderd wordt en de spieren ingekort. Deze behandeling is veel ingrijpender dan de kleine buikwandcorrectie.

Wat kan ik verwachten na de behandeling?
Aangezien de buikwandcorrectie onder algehele narcose wordt uitgevoerd kunt u zich na de behandeling slap en moe voelen. De eerste week na de behandeling mag u niet zwaar lichamelijk werk verrichten en moet u rustig aan doen.

Blijft het litteken zichtbaar?
Het litteken kan de eerste tijd rood en vurig zijn. Na verloop van tijd zal deze lichter worden, echter in sommige gevallen zal het litteken zichtbaar blijven. Het spreekt vanzelf dat een gezonde levensstijl het resultaat van een mooie wondgenezing bevordert.

Mag ik na een buikwandcorrectie nog zwanger worden?
Het is mogelijk na een buikwandcorrectie weer zwanger te worden echter door de zwangerschap zal de huid van de buik weer verslappen en zal het effect van de buikwandcorrectie afnemen.

Kom ik in aanmerking voor vergoeding van een buikwandcorrectie?
In het algemeen wordt een buikwandcorrectie uitgevoerd onder cosmetische indicatie en zal daarom niet voor vergoeding in aanmerking komen van de zorgverzekeraar. Mocht er een medische indicatie zijn voor de buikwandcorrectie dan is dit altijd in overleg met uw zorgverzekeraar.