Tepel (hof) correctie

Algemene informatie over een tepelcorrectie

U komt in aanmerking voor een correctie van de tepelhof wanneer u de vorm, afmeting en/of de aanwezigheid van een ingetrokken tepel wilt corrigeren.

Tijdens het consult wordt besproken hoe een tepelcorrectie uitgevoerd zal worden. Bij een ingetrokken tepel worden de melkgangetjes die de tepel naar binnen trekken losgemaakt. Bij een tepelhofverkleining wordt een gedeelte van de gepigmenteerde huid rondom de tepel verwijderd. Indien de tepelhof gezwollen is, kan dit gecorrigeerd worden door het verwijderen van het klierweefsel onder de huid. De incisies worden gehecht met hechtmateriaal dat gedeeltelijk vanzelf oplost. De overige hechtingen worden na 1 week verwijderd.
De eerste week na de behandeling dient u rustig aan te doen. Eén week na de behandeling komt u voor de nacontrole en kunnen de hechtingen worden verwijderd. Na ongeveer 3 weken kunt u uw normale werkzaamheden weer oppakken en rustig aan weer met sporten beginnen.

Bij een tepelhofverkleining zal er een cirkelvormig litteken om het tepelhof ontstaan. Bij een tepelcorrectie zullen de littekens niet of nauwelijks zichtbaar zijn.
In de meeste gevallen kan men na een tepelhofcorrectie nog gewoon borstvoeding geven, maar vanwege de operatie rondom de melkgangetjes kan de arts dit nooit garanderen.
De ingreep kan zowel onder plaatselijke verdoving als algehele narcose plaatsvinden