FAQ / Veel gestelde vragen over YAG laser ontharen

Hoe werkt de YAG laser ontharingsmethode?
Ontharen met de YAG laser is een behandeling met laserflitsen. De laserflitsen worden, via het pigment van het haar omgezet in warmte waardoor de haarvaatjes die de haarwortel voeden worden vernietigd.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?
De te behandelende huid wordt in eerste instantie gereinigd. Daarna wordt het handstuk van het apparaat op de huid gezet. Er volgt een flits en het handstuk wordt verzet naar de volgende locatie. Op deze manier wordt het hele gebied snel behandeld en tegelijkertijd de huid gekoeld.

Wat kan hiermee bereikt worden?
Te bereiken is een haargroeivermindering van 60 tot 80%. De haren die toch terug groeien zijn dan lichter en dunner geworden waardoor deze waarschijnlijk niet meer zullen storen.

Welke plaatsen zijn te behandelen?
Bijna elk lichaamsdeel met ongewenste haargroei kan behandeld worden: benen, bikinilijn, rug, oksels, gezicht, enz.

Is deze behandeling voor iedereen geschikt?
Deze behandeling is geschikt en toepasbaar bij allemensen met elke huidskleur. Mensen met grijze of blonde haren kunnen helaas niet met de YAG methode geholpen worden.

Is het pijnlijk?
Nee, de laserflitsen ervaart u als pijnloos doordat de huid constant wordt gekoeld. Na de behandeling kan de huid wat rood zijn en licht branderig aanvoelen. Dit is thuis goed te behandelen met een kalmerende Aloë Vera gel.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?
Haren groeien in verschillende fases, alleen de haren die in de anagene fase zijn kunnen vernietigd worden. Om alle haren in de goede groeifase te behandelen zal de behandeling gemiddeld 8 keer herhaald moeten worden. Dit kan per persoon verschillen, daar de haargroeicyclus niet bij iedereen hetzelfde is. De eerste behandelingen worden om de 4 weken gegeven.

Is de behandeling veilig?
Ja, de behandeling is veilig. Het personeel is speciaal opgeleid, het apparaat heeft alle veiligheidsvoorzieningen die nodig zijn om uw huid te beschermen. Belangrijk is dat uw huid door de laserflitsen gedurende de kuur gevoeliger is voor zonlicht. Wanneer u te snel na de behandeling uw huid blootstelt aan de zon of zonnebank heeft u kans op pigmentvorming.