Onderooglidcorrectie

Algemene informatie over een onderooglidcorrectie

Het is de oplossing voor wallen en/of een overschot aan huid met een natuurlijk resultaat. Een onderooglidcorrectie is een kleine operatieve ingreep die onder lokale verdoving wordt uitgevoerd.

Bij een onderooglidcorrectie gaat het meestal om de bekendstaande wallen. De wallen worden meestal veroorzaakt door het uitbollen van vet dat zich rond het oog in de oogkas bevindt. Tijdens een onderooglidcorrectie wordt een percentage van dit vet verwijderd en/of herplaatst.

Overweegt u een Onder Ooglidcorrectie?
Maak dan gebruik van onze actie, beide onderoogleden € 1.300,-

Huidoverschot van de onderoogleden

Ten gevolge van het minder elastisch worden van de huid kunnen de onderoogleden slapper worden en uitzakken. Hoewel rimpelvorming tot het normale verouderingsproces behoort, kan door het uitzakken van de oogleden een overigens nog jong gezicht veel ouder en vermoeider lijken. Een ooglidcorrectie van de onderoogleden kan in deze situatie een sterke verbetering brengen, met behoud van een natuurlijke uitstraling.

Indien er sprake is van donkere kringen onder de ogen kan deze verkleuring het gevolg zijn van een erg dunne huid en weinig onderhuids vetweefsel, zodat de onderliggende spier donker doorschijnt. Indien er sprake is van een huid met een donker pigment, dan kan een "teveel aan huid" in het onderooglid ook een donkere verkleuring geven. Behandeling van een dunne huid is eigenlijk niet goed mogelijk. Bij donkere kringen door een "teveel aan huid" kan de huid worden verwijderd.

Wie komt er in aanmerking voor een onderooglidcorrectie

Tijdens een gratis en vrijblijvend consult wordt er bekeken en besproken wat de mogelijkheden voor u zijn
Tijdens een gratis en vrijblijvend consult wordt er bekeken en besproken wat de mogelijkheden voor u zijn. Bij deze behandeling speelt uw leeftijd geen rol van betekenis. Indien u klachten heeft over uw zicht, tranende of juist droge ogen, dan is het raadzaam om dit tijdens het consult kenbaar te maken

Als gevolg van het ouder worden en tevens ook bij het hebben van aanleg voor deze aandoening worden onze oogleden slapper en dunner. Vaak is het verstandig om een gecombineerde ingreep te laten uitvoeren, gelijktijdig met een bovenooglidcorrectie

Verwachtingen van een onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie kan, mits op de juiste wijze uitgevoerd een mooie verbetering zijn en een verfrissende blik teweeg brengen. Wees echter wel realistisch in uw verwachtingen. Zet deze goed op een rijtje en bespreek uw verwachtingen tijdens uw consult. De plastisch chirurg die uw behandeling uitvoert heeft een ruime ervaring met deze ingreep.

Voorafgaand aan de ingreep van een onderooglidcorrectie

De ingreep wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. U kunt voor aanvang van de behandeling gewoon eten en drinken.
Als u bloedverdunners gebruikt zoals Marcoumar, Sintrom of Aspirine moet u dit van te voren tijdens het consult melden. Na overleg met uw behandelend arts wordt het gebruik van deze bloedverdunners namelijk onderbroken voor een periode van twee weken, resp. één week voor en één week na de ingreep.

Zorg ervoor dat u voor aanvang van de ingreep geen dagcrème en/of make-up gebruikt.

Wij adviseren u om twee dagen voor tot twee dagen na de ingreep geen alcohol te nuttigen. Een half uur voor de ingreep adviseren wij u om 2 tabletten van 500mg Paracetamol (geen Aspirine!!!) te nemen.
Als u erg zenuwachtig bent voorafgaand aan de ingreep kunt u dit aangeven aan de assistente, zij zal u dan een rustgevend pilletje verstrekken. De ingreep zal ongeveer een half uur in beslag nemen

De behandeling

Vooraf wordt in staande of zittende positie door uw plastisch chirurg exact bepaald hoeveel er aan huidoverschot bij u aanwezig is. Hij tekent dit af met een steriele chirurgische stift. Vervolgens komt u op de ok- tafel te liggen en wordt het gehele gezicht gesteriliseerd. Hierna krijgt u een mutsje op om het haar uit het gezicht te houden. U mag dan vervolgens niet meer aan uw gezicht komen met uw handen.

Verdoving

Vervolgens zet de plastisch chirurg een verdovingsprikje aan de beide zijkanten van uw oog en vanuit dit verdoofde stukje huid wordt de rest van het bovenooglid verdoofd. De prikjes gebeuren met het kleinste naaldje wat er bestaat. De gebruikte verdovingsvloeistof geeft geen branderig gevoel dit in tegenstelling tot de vloeistof die over het algemeen gebruikt wordt voor lokale verdovingen

Hoe voelt het aan

Als de onderoogleden verdoofd zijn voelen ze dik en gezwollen aan. Dit is ook het geval omdat er veel verdovingsvloeistof in uw oogleden is gespoten. De verdoving werkt meteen. Na het insnijden van de huid wordt het vetcompartiment opgezocht. Het overschot aan vetweefsel wordt met een laserachtig apparaatje verwijderd. Dit om alle bloedvaatjes direct dicht te branden. Hierdoor is de kans op bloedingen eigenlijk nul geworden. Hierna wordt het verslapte deel van de spier van het oog strakker gemaakt, zo nodig deels verwijderd en wordt het overschot aan huid verwijderd.

Hechtingen

Als de wond helemaal droog is wordt er begonnen met hechten. Hiervoor gebruikt de chirurg een heel dun hechtdraadje. Het litteken valt 1 mm onder de wimperhaartjes van het onderooglid en is na enige tijd nagenoeg onzichtbaar.

Wanneer worden de hechtingen verwijderd

De hechtingen worden na ongeveer 7 dagen verwijderd. Eventuele napijn is nagenoeg verwaarloosbaar.
De onderooglidcorrectie wordt soms tegelijkertijd uitgevoerd met een bovenooglidcorrectie. Het resultaat is dan over het algemeen mooier en heeft een duidelijk zichtbaar verjongend effect op de gezichtsuitdrukking.
Na afloop van een Onderooglidcorrectie
Na de ingreep worden de wondjes afgeplakt met steriele hechtpleistertjes, dit om zoveel mogelijk de zwelling tegen te gaan, u kunt het beste direct na de ingreep beginnen met de behandelde regio’s te koelen.

Koelen

Het gemakkelijkste is te koelen met diepvriesdoperwten, waarvan u een handvol in een plastic boterhamzakje doet, vervolgens legt u op beide ogen een zakje. Zorg er echter wel voor dat u een gaasje of tissue tussen het zakje en uw huid doet.

Bijwerkingen

Het gebied rondom de ogen zal gezwollen en branderig aanvoelen, maar door consequent goed te koelen zal deze branderigheid en zwelling worden tegengegaan. Echter oogleden zwellen gemakkelijk op en worden tevens snel blauw, de blauwe plekken kunnen enige tijd blijven maar over het algemeen zijn de verkleuringen na een periode van één week verdwenen.

Makeup

2 dagen nadat de hechtingen verwijderd zijn mag u (vrouwen) ook weer make-up gaan gebruiken. Het is mogelijk, dat u na de ingreep tijdelijk last hebt van overgevoeligheid voor licht en/of droge ogen echter is dit van tijdelijke aard.
Raadzaam is direct na de ingreep een zonnebril te dragen.

Complicaties na een onderooglidcorrectie

Complicaties zoals een nabloeding of een infectie komen maar zelden voor. Mocht U na een bovenooglidcorrectie hevige pijn krijgen in of rondom het oog, of als het gezichtsvermogen van één van de ogen minder wordt in de eerste uren na de operatie, dient u direct contact met ons op te nemen via ons noodnummer. Er is dan mogelijk sprake van een bloeduitstorting rondom de oogbol. Als deze niet snel behandeld wordt zou dat in het ergste geval zelfs tot blindheid kunnen leiden.

ELKE CLIËNT KRIJGT EEN 06 NUMMER MEE WAAROP WIJ 7 DAGEN PER WEEK EN 24 UUR PER DAG BEREIKBAAR ZIJN!

Wat U verder nog moet weten over een onderooglidcorrectie

Het is van groot belang dat u er voor zorgdraagt dat er zo min mogelijk druk op uw hoofd komt te staan na de ingreep, dit om zwelling tegen te gaan. Dit houdt in dat u onder andere niet mag bukken, voorover buigen, persen, of zwaar tillen. Ondanks het opvolgen van onze adviezen kan het zijn dat de ogen er in de eerste dagen wat blauw en gezwollen uitzien. U moet er op rekenen dat de ergste zwelling en verkleuring over het algemeen na 1 week is verdwenen, echter kan het ook voorkomen dat dit twee weken duurt; het uiteindelijke en definitieve resultaat wordt echter pas na 3 maanden bereikt.

Het gebruik van make-up rondom de ogen is vanaf een week na de behandeling weer toegestaan. Douchen mag gewoon na de ingreep. Vanzelfsprekend geen water langs de wondjes laten lopen, hierdoor kunnen de hechtpleisters loslaten.
Als de hechtpleisters alsnog te vochtig zijn geworden probeer ze dan droog te deppen.

Één week na de behandeling komt u op de eerste nacontrole die tevens dient om de hechtpleisters en hechtingen te verwijderen. Een eindcontrole na 3 maanden, tevens voor het maken van de na-foto's. Na het verwijderen van de hechtpleisters kunt u beginnen voor een periode van één week met het aanbrengen van een litteken crème, twee maal daags de littekens dun insmeren.
Na deze week adviseren wij om de littekens tevens te gaan masseren tot aan de eindcontrole.
De eindcontrole vindt gemiddeld plaats na drie maanden.

Wordt een Onderooglidcorrectie vergoed door uw Zorgverzekeraar

Verzekeraars vergoeden een onderooglidcorrectie niet vanuit het standaard basispakket. Als u een aanvullende verzekering of pakket heeft en u kunt aantonen dat uw ooglidcorrectie niet uit cosmetisch maar uit medisch oogpunt noodzakelijk is ( bijv. uw ooglid hangt geheel of gedeeltelijk voor uw pupil ), dan komt u wellicht in aanmerking voor een vergoeding. Het beste kunt u direct bij uw eigen verzekeringsmaatschappij navragen of en onder welke voorwaarden u recht heeft op een vergoeding.

Is een Onderooglidcorrectie aftrekbaar van de belasting

                          

Algemene regel is: als u een ooglidcorrectie laat uitvoeren uitsluitend om cosmetische redenen dan zijn deze kosten niet aftrekbaar voor de belasting.
Als de correctie van uw boven en/of onderoogleden medisch noodzakelijk is en uw verzekeraar vergoedt geheel of gedeeltelijk deze kosten niet dan zijn deze kosten wel aftrekbaar voor de belasting.