Bovenooglidcorrectie

Algemene informatie over een bovenooglidcorrectie

Het is de oplossing met een natuurlijk resultaat voor bijvoorbeeld een te slappe huid van de bovenoogleden. Een bovenooglidcorrectie is een kleine operatieve ingreep onder lokale verdoving. Ten gevolge van het minder elastisch worden van de huid kunnen de oogleden slapper worden en uitzakken. Bij de bovenoogleden kan dit ertoe lijden dat een plooi van het bovenooglid op de wimpers gaat rusten, waardoor het openen van het oog moeilijker wordt.

Hoewel rimpelvorming tot het normale verouderingsproces behoort kan door het uitzakken van de oogleden een overigens nog jong gezicht veel ouder en vermoeider overkomen. Een bovenooglidcorrectie kan in deze situatie een sterke verbetering teweeg brengen met behoud van een natuurlijke uitstraling.
Overweegt u een Bovenooglidcorrectie?
Profiteer dan nu van onze actieprijs voor beide ogen voor € 850,-

Wie komt er in aanmerking voor een bovenooglidcorrectie?

Tijdens een gratis en vrijblijvend consult wordt er bekeken en besproken wat de mogelijkheden voor u zijn. Bij deze behandeling speelt uw leeftijd geen rol van betekenis.
Indien u ook klachten heeft over het zien, tranen, of juist droge ogen, dan is het aan te raden om dit in het eerste gesprek met uw plastisch chirurg te melden.

Huidoverschot

Huidoverschot als gevolg van het ouder worden en ook bij aanleg voor deze aandoening worden de oogleden slapper en dunner. De huid van de bovenoogleden gaat dan overhangen. U krijgt het gevoel dat men constant de wenkbrauwen moet optrekken om beter te kunnen zien. Daardoor zijn de ogen vaak sneller vermoeid. Indien er sprake is van een duidelijke mate van verzakking van het voorhoofd en dientengevolge ook van de wenkbrauwen is het vaak raadzaam om in plaats van een ooglidcorrectie van de bovenoogleden een wenkbrauwlift te laten verrichten.

Overweging

In sommige gevallen kan het verstandig zijn om een gecombineerde ingreep te laten uitvoeren. Onze plastische chirurgen kunnen u heel goed uitleggen wanneer dit het geval is.
Wat kunt u verwachten na een bovenooglidcorrectie?
Een ooglidcorrectie van de bovenoogleden biedt, mits op de juiste wijze en bij de daarvoor aangewezen patiënt uitgevoerd, een goede verbetering en een verfrissende blik. Wees realistisch in uw verwachtingen. Tracht deze goed op een rijtje te zetten en bespreek ze vooraf met uw plastisch chirurg. De plastisch chirurg die uw behandeling zal uitvoeren heeft een zeer ruime ervaring met deze ingreep.
Voorafgaand aan de ingreep van een bovenooglidcorrectie
De ingreep wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving.
U kunt voor aanvang van de behandeling gewoon eten en drinken.

 Overhangende bovenoogleden

Gebruik van bloedverdunners

Als u bloedverdunners gebruikt zoals Marcoumar, Sintrom of Aspirine moet u dit van te voren tijdens het consult melden. Na overleg met uw behandelend arts wordt het gebruik van deze bloedverdunners namelijk onderbroken voor een periode van twee weken, resp. één week voor en één week na de ingreep.

Zorg ervoor dat u voor aanvang van de ingreep geen dagcrème en/of make-up gebruikt.

Advies

Wij adviseren u om twee dagen voor tot twee dagen na de ingreep geen alcohol te nuttigen. Een half uur voor de ingreep adviseren wij u om 2 tabletten van 500mg Paracetamol (geen Aspirine!!!) te nemen.
Als u erg zenuwachtig bent voorafgaand aan de ingreep kunt u dit aangeven aan de assistente, zij zal u dan een rustgevend pilletje verstrekken. De ingreep zal ongeveer een half uur in beslag nemen.
Beschrijving van een bovenooglidcorrectie
Vooraf wordt in staande of zittende positie door uw plastisch chirurg exact bepaald hoeveel er aan huidoverschot bij u aanwezig is. Hij tekent dit af met een steriele chirurgische stift. Vervolgens komt u op de ok- tafel te liggen en wordt het gehele gezicht gesteriliseerd. Hierna krijgt u een mutsje op om het haar uit het gezicht te houden. U mag dan vervolgens niet meer aan uw gezicht komen met uw handen.

                   

Vervolgens zet de plastisch chirurg een verdovingsprikje aan de beide zijkanten van uw oog en vanuit dit verdoofde stukje huid wordt de rest van het bovenooglid verdoofd. De prikjes gebeuren met het kleinste naaldje wat er bestaat. De gebruikte verdovingsvloeistof geeft geen branderig gevoel dit in tegenstelling tot de vloeistof die over het algemeen gebruikt wordt voor lokale verdovingen.

Als de oogleden eenmaal verdoofd zijn voelen deze dik en gezwollen aan. Dit is het geval omdat er veel verdovingsvloeistof in uw oogleden is ingebracht. De verdoving werkt meteen. Na het insnijden van het overschot aan huid wordt het stukje huid met een lasertje verwijderd. Dit om alle bloedvaatjes direct dicht te branden. Hierdoor is de kans op bloedingen nihil.

Omdat het nodig is om een mooi resultaat te behalen zal ook het overtollig vet worden verwijderd. Hierna wordt het verslapte deel van de spier van het oog strakker gemaakt in verticale en horizontale richting. Ook wordt de bovenooglidplooi geaccentueerd dat u weer een jongere oogopslag krijgt.

Als de wond helemaal droog is wordt er begonnen met hechten. Hiervoor gebruikt de chirurg een heel dun hechtdraadje. Het litteken valt precies in de zogenaamde oogplooi en is na enige tijd nagenoeg onzichtbaar.

De hechtingen worden na ongeveer 7 dagen verwijderd. Eventuele napijn is nagenoeg verwaarloosbaar.

                                   

Combinaties

Een bovenooglidcorrectie wordt soms tegelijkertijd met de onderoogleden uitgevoerd. Over het algemeen kan het nodig zijn om zowel de huid, de onderliggende spier en het vetweefsel te corrigeren. De insnijding wordt dicht onder de wimperlijn gedaan, zodat ook deze littekens vrijwel onzichtbaar zijn. Het zal over het algemeen een verjongend eindresultaat geven.
Na afloop van een bovenooglidcorrectie
Na de ingreep worden de wondjes afgeplakt met steriele hechtpleistertjes, dit om zoveel mogelijk de zwelling tegen te gaan, u het beste direct na de ingreep beginnen met de behandelde regio’s te koelen.

Het gemakkelijkste is te koelen met diepvriesdoperwten, waarvan u een handvol in een plastic boterhamzakje doet, vervolgens legt u op beide ogen een zakje. Zorg er echter wel voor dat u een gaasje of tissue tussen het zakje en uw huid doet.

Het gebied rondom de ogen zal gezwollen en branderig aanvoelen, maar door consequent goed te koelen zal deze branderigheid en zwelling worden tegengegaan. Echter oogleden zwellen gemakkelijk op en worden tevens snel blauw, de blauwe plekken kunnen enige tijd blijven maar over het algemeen zijn de verkleuringen na een periode van één week verdwenen.

Wanner mag ik weer makeup gebruiken

Twee dagen nadat de hechtingen verwijderd zijn mag u (vrouwen) ook weer make-up gaan gebruiken. Het is mogelijk, dat u na de ingreep tijdelijk last hebt van overgevoeligheid voor licht en/of droge ogen echter is dit van tijdelijke aard.
Raadzaam is direct na de ingreep een zonnebril te dragen.
Complicaties na een bovenooglidcorrectie
Complicaties zoals een nabloeding of een infectie komen maar zelden voor. Mocht U na een bovenooglid ernstige pijn krijgt in of rondom het oog hebben, of als het gezichtsvermogen van één van de ogen minder wordt in de eerste uren na de operatie, dient u direct contact met ons op te nemen via ons noodnummer. Er is dan mogelijk sprake van een bloeduitstorting rondom de oogbol. Als deze niet snel behandeld wordt zou dat in het ergste geval zelfs tot blindheid kunnen leiden.

ELKE CLIËNT KRIJGT EEN 06 NUMMER MEE WAAROP WIJ 7 DAGEN PER WEEK EN 24 UUR PER DAG BEREIKBAAR ZIJN!

Wat U verder nog moet weten over een Bovenooglidcorrectie
Het is van groot belang dat u er voor zorgdraagt dat er zo min mogelijk druk op uw hoofd komt te staan na de ingreep, dit om zwelling tegen te gaan. Dit houdt in dat u onder andere niet mag bukken, voorover buigen, persen, of zwaar tillen. Ondanks het opvolgen van onze adviezen kan het zijn dat de ogen er in de eerste dagen wat blauw en gezwollen uitzien. U moet er op rekenen dat de ergste zwelling en verkleuring over het algemeen na 1 week is verdwenen, echter kan het ook voorkomen dat dit twee weken duurt; het uiteindelijke en definitieve resultaat wordt echter pas na 3 maanden bereikt.

Het gebruik van make-up rondom de ogen is vanaf een week na de behandeling weer toegestaan.  

Douchen mag gewoon na de ingreep. Vanzelfsprekend geen water langs de wondjes laten lopen, hierdoor kunnen de hechtpleisters loslaten.

Als de hechtpleisters alsnog te vochtig zijn geworden probeer ze dan droog te deppen.

Nacontole

Één week na de behandeling komt u op de eerste nacontrole die tevens dient om de hechtpleisters en hechtingen te verwijderen. Een eindcontrole na 3 maanden, tevens voor het maken van de na-foto's. Na het verwijderen van de hechtpleisters kunt u beginnen voor een periode van één week met het aanbrengen van een litteken crème, twee maal per dag de littekens dun insmeren.
Na deze week adviseren wij om de littekens tevens te gaan masseren tot aan de eindcontrole.
De eindcontrole vindt gemiddeld plaats na drie maanden.

Wordt een Bovenooglidcorrectie vergoed door uw Zorgverzekeraar

Verzekeraars vergoeden een bovenooglidcorrectie niet vanuit het standaard basispakket. Als u een aanvullende verzekering of pakket heeft en u kunt aantonen dat uw ooglidcorrectie niet uit cosmetisch maar uit medisch oogpunt noodzakelijk is ( bijv. uw ooglid hangt geheel of gedeeltelijk voor uw pupil ), dan komt u wellicht in aanmerking voor een vergoeding. Het beste kunt u direct bij uw eigen verzekeringsmaatschappij navragen of en onder welke voorwaarden u recht heeft op een vergoeding.
Is een Bovenooglidcorrectie aftrekbaar van de belasting
Algemene regel is: als u een ooglidcorrectie laat uitvoeren uitsluitend om cosmetische redenen dan zijn deze kosten niet aftrekbaar voor de belasting.
Als de correctie van uw boven en/of onderoogleden medisch noodzakelijk is en uw verzekeraar vergoedt geheel of gedeeltelijk deze kosten niet dan zijn deze kosten wel aftrekbaar voor de belasting.