U bevindt zich hier:

Kaalheid

 

SPP® SCALP PIGMENTATION PROGRAM

Nu alweer 5 jaar en vele clienten verder.............Een absoluut "spectaculaire methode" voor het camoufleren van kaalheid voor zowel mannen als bij vrouwen.
Deze methode is niet van echt te onderscheiden!!!!!!!!!!!Door middel van deze nieuwe techniek worden korte haartjes [stoppeltjes] op de hoofdhuid gesimuleerd.
De haartjes lijken net echt, ze zijn niet van uw eigen haar te onderscheiden.

Stapsgewijs krijgt u uw oude haarlijn terug.

Er zijn tegenwoordig verschillende vormen van kaalheid te behandelen;

1.)  Volledige kaalheid [zoals bij alopecia patienten]
2.)  Dunner wordend haar.
3.)  Plaatselijk haarverlies, zoals de kruin en de inhammen

Deze methode is onder diverse benamingen bekend zoals "micro pigmentatie", "hoofdhuidpigmentatie" enzovoorts.

Een uitgebreid intake gesprek zal aan de behandeling vooraf gaan. wij zullen de mogelijkheden, kleurkeuze, wensen en eventuele contra-indicaties met u bespreken.

De behandeling zal in meerdere sessies uitgevoerd worden.

U kunt ook preventief uw haarlijn voor de toekomst vast laten leggen

Regrow your hair:
De behandeling kan in combinatie met producten, serums en apparaten uitgevoerd worden om uw eigen haargroei te stimuleren of om verder haarverlies te voorkomen

Door deze methode kunt u in onze salon ook uw bakkebaarden, wenkbrauwen, baard of snor terugkrijgen.

Verrassend genoeg wordt de behandeling niet als pijnlijk ervaren

De prijs van de behandeling is afhankelijk van de omvang van het te behandelende gebied.

Nog vragen, neem gerust contact met ons op voor nadere uitleg en informatie. 

 

Haaruitval / Kaalheid

Het uitvallen van het haar is een natuurlijk proces, over het algemeen bij een gezond mens kan elke haar drie tot vijf jaar in de hoofdhuid blijven produceren. In deze periode ( 3 tot 5 jaar) blijft het haar doorgroeien, echter na deze periode valt de haar op een natuurlijke wijze uit en blijft het haarzakje tot ongeveer drie maanden zonder haar productie (we spreken hierover een rustfase). Vervolgens groeit er een nieuwe haar uit het haarzakje en herhaalt de cyclus zich tussende drie tot vijf jaar. Vastgesteldt is dat er zich  bij de mens 100.000 tot 150.000 haarzakjes bevinden en is het dus heel normaal dat men per dag ongeveer 50 tot 100 haren verliest. Als men constateerd dat het er veel meer zijn spreekt men over overmatige haaruitval (alopecia). Als de haren overmatig uitvallen en niet op een natuurlijke wijze worden vervangen door nieuw haar, wordt er gesproken over kaalheid. Zo goed als ieder haarzakje kan ongeveer 20 haren voortbrengen waarna het zal afsterven. Omdat iedere haar drie tot vijf jaar in het haarzakje verblijft zou je dus pas na 60 tot 100 jaar over een eventuele vorm van kaalheid kunnen spreken. Omdat er echter vele mannen (soms ook bij vrouwen) al op een jeugdige leeftijd er mee te maken krijgt van haaruitval (kaalheid), heeft dit echter te maken met de overgevoeligheid van bepaalde haarzakjes door het hormonale probleem dihydrotestosteron (DHT). Dit hormoon (DHT) verhindert de goede doorbloeding van het haarzakje waardoor de groeifase van de haar verkort wordt tot slechts enkele maanden in plaats van drie a vijf jaar. Stelt u zich voor dat uw haar niet in vier jaar, maar al in één jaar is uitgegroeid, dan kunt u dus op het 20e levensjaar al 20 haarcyclus zijn doorlopen en kaal worden. Kaalheid is een wereldwijd erkend probleem, wist u, dat ongeveer 70% van de mannen en 40% van de vrouwen ooit te maken hebben of hebben gehad met één of andere vorm van kaalheid, variërend van een redelijk lichte vorm tot aan volledige kaalheid.

Diagnose kaalheid

Overmatige haaruitval en het dunner worden van het haar kan overigens gemeten worden. Zichtbaar wordt dit op een sterk uitvergrote foto, daar vanaf kan men de haren tellen en vervolgens wordt het uitgedrukt in het aantal haren wat zich bevindt per vierkante centimeter. Tevens kan men op de uitvergrote foto's de dikte meten van een haar. Als de haren eenmaal te dun zijn of als er te weinig haren per vierkante centimeter worden geconstateerd kan dit er op duiden dat het haarzakje niet goed meer functioneert.

Oorzaken kaalheid

oorzaken van haaruitval kunnen zijn;
• Erfelijk, het natuurlijke proces (alopecia androgenetica) deze wordt veroorzaakt door het hormoon dihydrotestosteron. Bij mannen leidt dit tot de wel bekende inhammen op het voorhoofd en/of een steeds groter wordende kale plek op het achterhoofd de zogenaamde kruin. Bij de vrouwen komt deze vorm van haaruitval in veel mindere mate ook voor. De haaruitval is bij vrouwen verspreid over het gehele hoofd, het haar oogt dan heel dun. Deze vorm van haaruitval is echter een natuurlijk proces en men moet het dus niet als abnormaal beschouwen.
• Alopecia areata. Bij deze oorzaak ontstaan er volkomen kale plekken op het hoofd, wenkbrauwen of andere locaties. Vervolgens geneest dit vanzelf, tenzij er volledige kaalheid is ontstaan. Deze vorm ontstaat vaak door spanningen.
• Tijdelijke haaruitval kan ontstaan door bijvoorbeeld koorts, na een bevalling, bij een geslachtsziekte, een psychische aandoening of als bijwerking van bepaalde geneesmiddelen (bijvoorbeeld een chemokuur of bij cytostatica).
• Haaruitval kan tevens ontstaan door voortdurend aan het haar te trekken (Trichotillomanie).
• Kale plekken ontstaan als gevolg van verbrandingen, infecties, bestraling van de huid, of verwondingen die tot littekens hebben geleid. Zulke kale plekken kunnen niet meer genezen.

Fabeltjes

Er bestaan veel fabeltjes over het ontstaan en eventuele oorzaken van kaalheid. Er wordt ook wel beweerd dat u kaal kan worden als u het haar te hard zou hebben geborsteld, de elastiekjes er te strak indoet of als u het haar permanent en/of verft. Ook zou u kaal kunnen worden als u regelmatig een pet, hoed of een hoofddoek draagt, of veel met uw hoofd draait in uw slaap. Hierdoor kan het haar inderdaad van beschadigen, maar in de regel breekt het dan meestal af en groeit het vanzelf weer aan. Alleen door het haar extreem strak te trekken kunnen ze helemaal worden uitgetrokken, dit noemt men tractiealopecia.

Wist u dat?

U per dag op natuurlijke wijze ruim honderd hoofdharen verliest? Er zijn echter periodes waarin dit aantal vele malen groter kan zijn. Net als in het dierenrijk lijk men dan in de rui te zijn. Dit is over het algemeen niet een teken dat men kaal wordt, maar is het een teken dat de haren ververst worden door nieuwe haren. In een periode van ongeveer zes jaar is de totale hoeveelheid volledig vernieuwd.

Geschiedenis

Behandelingen van de mannelijke kaalheid (alopecia androgenetica) worden al gerapporteerd vanuit de oudheid. Egyptenaren, Grieken en Romeinen maakten al vroeg brouwsels tegen kaalheid. Het is niet waarschijnlijk om aan te nemen dat deze aanleiding gaven tot eventuele haargroei. Merkwaardig genoeg eigenlijk is dat de productie van haarelixers en groeimiddelen vanaf die tijd tot heden wel gewoon is door gegaan. Ook vandaag de dag nog worden grote hoeveelheden onwerkzame stoffen verwerkt en verkocht tegen vaak hoge prijzen aan kaal wordende mannen en/of vrouwen, deze groep is door hun probleem een gemakkelijke prooi. Gezien vanuit wetenschappelijk oogpunt zijn er maar enkele behandelingsmethoden tegen kaalheid die echt werken en waarvan de werkzaamheid wetenschappelijk is vastgesteld.

Preventie

Om verdere haaruitval te voorkomen zijn er verschillende middelen op de markt verkrijgbaar. Lotions en Medicijnen die wel een gunstig effect hebben op de haaruitval zijn de middelen met het bestanddeel Minoxidil of Aminexil. Het derde middel is het medicijn Finasteride, wat onder de merknaam Propecia op de markt wordt gebracht. De medicijnen werken alleen als er nog enige sprake is van enige haargroei. Middelen als Finasteride kunnen verdere haaruitval voorkomen door de overgang van Testosteron naar Dihydrotestosteron te remmen. Het te behalen resultaat is dus afhankelijk van de uitgangssituatie.

Verzorging

Door een goede verzorging blijft het haar beter in conditie. Gezonde voeding en een goede algemeen lichamelijke fitheid zijn daarbij van invloed. Desalniettemin kunnen deze factoren het al ingetreden proces van haaruitval alleen enigszins vertragen.