Xeomin

Algemene informatie over Xeomin®

Xeomin, Botox®, Dysport® en Azzalure® zijn merknamen voor botuline toxine Type-A.

Xeomin wordt in tegenstelling tot Botox® (Allergan, USA) geproduceert in Europa door Merz (Frankfurt)

" Actie" Allereerste regio voor € 170,-

Botuline toxine is een stofje dat de aangezichtspiertjes verlamt, in eerste instantie werd dit stofje/middel gebruikt in de oogheelkunde en neurologie om spastische spieren te verlammen. De laatste jaren wordt Xeomin® gebruikt voor cosmetische doeleinden. Het middel was vanaf het begin populair onder de jetset, de televisie en filmwereld volgenden en nu wordt het volop gebruikt door modellen die voor hun werk rimpelloos willen blijven. Inmiddels kiezen veel meer mensen voor Xeomin®.
Bij een ontspannen gezicht zijn er weinig rimpels zichtbaar, bij praten of alleen ingespannen luisteren naar iets ontstaan er rimpels op het voorhoofd en tussen de wenkbrauwen. Bij veelvuldig lachen vormen zich rimpels naast de ogen (kraaienpootjes). Met Xeomin® kan men deze rimpels op het voorhoofd, tussen de ogen (fronsrimpels) en kraaienpootjes afzwakken of zelfs helemaal laten verdwijnen. Xeomin® wordt rechtstreeks in de spiertjes ingespoten en is na een paar dagen effectief en zichtbaar, na ongeveer een kleine week optimaal en na vijf tot zes maanden uitgewerkt. Xeomin® blijft bij herhaling over het algemeen langer effectief.

Xeomin®/ en Transpiratie

Een ander probleem, dat heel goed met Xeomin® opgelost kan worden is overmatig transpireren. Door het middel onderhuids in de oksels, handen of voeten te spuiten wordt de zweetproductie ongeveer zes maanden geremd.

Xeomin®/ en Migraine

Resultaten behaald op het gebied van migraine zijn een verademing voor degene die met deze klacht rondlopen, na een behandeling bent u tussen de 7 en 8 maanden klachtenvrij.

Botox, Dysport en Azzalure

De werking van Botox, Dysport of Azzalure is vergelijkbaar met die van Xeomin®: het verslapt de spiertjes in het aangezicht. Dysport heeft wel een iets andere textuur, echter de werking van alle middelen is eigenlijk precies hetzelfde als die van Xeomin®. Onze artsen die u behandelen zullen altijd bekijken welke van de vier middelen het meeste geschikt is voor u.
Er wordt per behandeling een kleine hoeveelheid van het middel in het spiertje gespoten. De huid kan na de behandeling een beetje rood worden. Na twee a drie dagen is het resultaat al zichtbaar.

Consult Xeomin®

Tijdens het eerste consult met de behandelend arts, die u tevens na het consult gelijk kan behandelen, wordt de werking en de mogelijkheden met u besproken. Tijdens dit eerste gesprek wordt er bekeken of u geschikt bent voor een behandeling met Xeomin®. Xeomin®. De arts zal u vragen naar uw medische achtergrond en of u eventueel medicijnen gebruikt. Als u besluit om over te gaan tot behandeling krijgt u een medische vragenlijst, welke u gelijktijdig kunt invullen. Het is wel belangrijk dat u deze zo eerlijk en uitgebreid beantwoord. De reden hiervoor is simpel, we willen alle mogelijke risico's uitsluiten en zorgen dat u op een veilige manier behandeld wordt.
Vanzelfsprekend bespreekt u samen met de behandelend arts uw vragen en wensen. Waar u zich aan stoort en wat zou u graag anders zou willen zien? Onze artsen zullen op basis van uw persoonlijke wensen bekijken welk middel het meest geschikt is om uw wensen te realiseren.

Behandeling met Xeomin®

Wanneer u het besluit neemt om tot behandeling over te gaan ondertekent u een behandelovereenkomst. Er wordt voorafgaand aan de behandeling foto's van u gemaakt die in uw medisch dossier gaan, op deze manier kunnen we achteraf duidelijk zien wat het resultaat van de behandeling is geweest. Xeomin® worden rechtstreeks in de aangezichtspiertjes ingebracht door middel van zeer kleine injectienaaldjes. Door het ingebrachte middel stagneert de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren, waardoor de spieren tijdelijk ( vijf tot zes maanden) verlamt worden.
Na een paar dagen is het effect van de behandeling al zichtbaar en na ongeveer een week is het resultaat optimaal te noemen. Na gemiddeld vijf tot zes maanden is het middel uitgewerkt, en kan de behandeling worden herhaald. Wordt Xeomin® vaker wordt toegepast dan blijft het ook langer effectief. Gemiddeld zes tot zeven maanden.

 

Nafloop van een Xeomin® behandeling

Na een behandeling met Xeomin® kan de huid wat rood zijn maar dit trekt na enkele uren weer geheel weg. U kunt na de behandeling dan ook direct naar huis en bent de volgende dag weer volledig toonbaar. Wij raden u echter wel aan de spiertjes die behandelt zijn de eerste uren zoveel mogelijk aan te spannen, dit voorkomt dat het middel naar een ander deel van het gezicht verplaatst wordt waardoor andere spiergroepen ook het effect van Xeomin® kunnen gaan vertonen, tevens hecht de Xeomin® zich zo goed mogelijk in de spier en wordt de werking optimaal.

Napijn bij een Xeomin® behandeling

Na een Xeomin® behandeling is er geen sprake van enige napijn. Na enkele dagen is er al een effect zichtbaar en na een week is dat optimaal. Na vijf tot 6 maanden is Xeomin®/Dysport®/Azzalure® uitgewerkt en kan de behandeling worden herhaald.

Het resultaat van een Xeomin® behandeling

Het resultaat is dat de behandelde spiertjes zich niet meer kunnen aanspannen en zodoende op de behandelde plaats geen rimpels meer vertonen en deze ook niet meer kunnen ontstaan zolang het middel werkzaam is. Daarom wordt Xeomin® ook wel preventief toegepast bij jongere mensen. Het best te behandelen zijn de fronsrimpel, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes. Andere locaties van het gezicht zoals de mond, wangen en kin zijn niet geschikt voor een behandeling met Xeomin® Hiernaast wordt Xeomin® steeds vaker toegepast tegen overmatig transpireren en migraine.

Risico's en of complicaties bij een behandeling van Xeomin®

Er zijn in het algemeen geen complicaties. Allergische reacties blijven over het algemeen achterwege gezien de lage dosering die er tijdens een behandeling wordt gebruikt. In zeer uitzonderlijke gevallen kan een Xeomin®/ behandeling een vreemd effect hebben, dat tijdelijk aanhoudt, het geval zijn als er een horizontale rimpel vlak boven de wenkbrauw wordt behandeld, een 'hangend' ooglid kan daar het gevolg van zijn.

Onze behandelend arts zal dan ook altijd heel goed de afweging maken welke rimpels voor een Xeomin® behandeling in aanmerking komen.

Cliënten met een eventuele zenuw en/of spieraandoening en tevens zwangere vrouwen mogen niet met Xeomin® behandeld worden. 1 á 2 % van de mensheid heeft antistoffen tegen Xeomin®, Bij deze groep heeft een behandeling geen of onvoldoende effect.