Azzalure

Algemene informatie over Azzalure®

Azzalure®, Dysport® en Botox® zijn merknamen voor botuline toxine.

Botuline toxine is een stofje dat de aangezichtspiertjes verlamt, in eerste instantie werd dit stofje/middel gebruikt in de oogheelkunde en neurologie om spastische spieren te verlammen. De laatste jaren wordt Azzalure® gebruikt voor cosmetische doeleinden. Het middel was vanaf het begin populair onder de jetset, de televisie en filmwereld volgenden en nu wordt het volop gebruikt door modellen die voor hun werk rimpelloos willen blijven. Inmiddels kiezen veel meer mensen voor Azzalure®.

Bij een ontspannen gezicht zijn er weinig rimpels zichtbaar, bij praten of alleen ingespannen luisteren naar iets ontstaan er rimpels op het voorhoofd en tussen de wenkbrauwen. Bij veelvuldig lachen vormen zich rimpels naast de ogen (kraaienpootjes). Met Azzalure® kan men deze rimpels op het voorhoofd, tussen de ogen (fronsrimpels) en kraaienpootjes afzwakken of zelfs helemaal laten verdwijnen. Azzalure® wordt rechtstreeks in de spiertjes ingespoten en is na een paar dagen effectief en zichtbaar, na ongeveer een kleine week optimaal en na vijf tot zes maanden uitgewerkt. Azzalure® blijft bij herhaling over het algemeen langer effectief.

Azzalure®/ en Transpiratie

Een ander probleem, dat heel goed met Azzalure® opgelost kan worden is overmatig transpireren. Door het middel onderhuids in de oksels, handen of voeten te spuiten wordt de zweetproductie ongeveer zes maanden geremd.

Azzalure®/ en Migraine

Resultaten behaald op het gebied van migraine zijn een verademing voor degene die met deze klacht rondlopen, na een behandeling bent u tussen de 7 en 8 maanden klachtenvrij.

Dysport en Botox

De werking van Dysport of Botox is vergelijkbaar met die van Azzalure®: het verslapt de spiertjes in het aangezicht. Dysport heeft wel een iets andere textuur, echter de werking van beide middelen is eigenlijk precies hetzelfde als die van Azzalure®. Onze artsen die u behandelen zullen altijd bekijken welke van de drie middelen het meeste geschikt is voor u.
Er wordt per behandeling een kleine hoeveelheid van het middel in het spiertje gespoten. De huid kan na de behandeling een beetje rood worden. Na twee a drie dagen is het resultaat al zichtbaar.

Consult Azzalure®

Tijdens het eerste consult met de behandelend arts, die u tevens na het consult gelijk kan behandelen, wordt de werking en de mogelijkheden met u besproken. Tijdens dit eerste gesprek wordt er bekeken of u geschikt bent voor een behandeling met Azzalure®. Azzalure®. De arts zal u vragen naar uw medische achtergrond en of u eventueel medicijnen gebruikt. Als u besluit om over te gaan tot behandeling krijgt u een medische vragenlijst, welke u gelijktijdig kunt invullen. Het is wel belangrijk dat u deze zo eerlijk en uitgebreid beantwoord. De reden hiervoor is simpel, we willen alle mogelijke risico's uitsluiten en zorgen dat u op een veilige manier behandeld wordt.
Vanzelfsprekend bespreekt u samen met de behandelend arts uw vragen en wensen. Waar u zich aan stoort en wat zou u graag anders zou willen zien? Onze artsen zullen op basis van uw persoonlijke wensen bekijken welk middel het meest geschikt is om uw wensen te realiseren.

Behandeling met Azzalure®

Wanneer u het besluit neemt om tot behandeling over te gaan ondertekent u een behandelovereenkomst. Er wordt voorafgaand aan de behandeling foto's van u gemaakt die in uw medisch dossier gaan, op deze manier kunnen we achteraf duidelijk zien wat het resultaat van de behandeling is geweest. Azzalure® worden rechtstreeks in de aangezichtspiertjes ingebracht door middel van zeer kleine injectienaaldjes. Door het ingebrachte middel stagneert de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren, waardoor de spieren tijdelijk ( vijf tot zes maanden) verlamt worden.
Na een paar dagen is het effect van de behandeling al zichtbaar en na ongeveer een week is het resultaat optimaal te noemen. Na gemiddeld vijf tot zes maanden is het middel uitgewerkt, en kan de behandeling worden herhaald. Wordt Azzalure® vaker wordt toegepast dan blijft het ook langer effectief. Gemiddeld zes tot zeven maanden.

 

Na afloop van een Azzalure® behandeling

Na een behandeling met Azzalure® kan de huid wat rood zijn maar dit trekt na enkele uren weer geheel weg. U kunt na de behandeling dan ook direct naar huis en bent de volgende dag weer volledig toonbaar. Wij raden u echter wel aan de spiertjes die behandelt zijn de eerste uren zoveel mogelijk aan te spannen, dit voorkomt dat het middel naar een ander deel van het gezicht verplaatst wordt waardoor andere spiergroepen ook het effect van Azzalure® kunnen gaan vertonen, tevens hecht de Azzalure® zich zo goed mogelijk in de spier en wordt de werking optimaal.

Napijn bij een Azzalure® behandeling

Na een Azzalure® behandeling is er geen sprake van enige napijn. Na enkele dagen is er al een effect zichtbaar en na een week is dat optimaal. Na vijf tot 6 maanden is Azzalure®/Dysport®/Azzalure® uitgewerkt en kan de behandeling worden herhaald.

Het resultaat van een Azzalure® behandeling

Het resultaat is dat de behandelde spiertjes zich niet meer kunnen aanspannen en zodoende op de behandelde plaats geen rimpels meer vertonen en deze ook niet meer kunnen ontstaan zolang het middel werkzaam is. Daarom wordt Azzalure® ook wel preventief toegepast bij jongere mensen. Het best te behandelen zijn de fronsrimpel, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes. Andere locaties van het gezicht zoals de mond, wangen en kin zijn niet geschikt voor een behandeling met Azzalure® Hiernaast wordt Azzalure® steeds vaker toegepast tegen overmatig transpireren en migraine.

Risico's en of complicaties bij een behandeling van Azzalure®

Er zijn in het algemeen geen complicaties. Allergische reacties blijven over het algemeen achterwege gezien de lage dosering die er tijdens een behandeling wordt gebruikt. In zeer uitzonderlijke gevallen kan een Azzalure®/ behandeling een vreemd effect hebben, dat tijdelijk aanhoudt, het geval zijn als er een horizontale rimpel vlak boven de wenkbrauw wordt behandeld, een 'hangend' ooglid kan daar het gevolg van zijn.

Onze behandelend arts zal dan ook altijd heel goed de afweging maken welke rimpels voor een Azzalure® behandeling in aanmerking komen.

Cliënten met een eventuele zenuw en/of spieraandoening en tevens zwangere vrouwen mogen niet met Azzalure® behandeld worden. 1 á 2 % van de mensheid heeft antistoffen tegen Azzalure®, Bij deze groep heeft een behandeling geen of onvoldoende effect.