Restylane Perlane

                                                       

 

 

Algemene informatie over Restylane®Perlane

Restylane®Perlane bestaat eveneens uit een combinatie van water en gel waarin hyaluronzuur is verwerkt. Omdat deze gel meer hyaluronzuur bevat en daardoor zwaarder is van samenstelling kan hij worden gebruikt voor het veranderen van de gezichtscontouren. De wangen en kin kunnen voller en strakker worden gemaakt, diepe rimpels kunnen worden opgevuld en ook uw lippen kunnen met Restylane®Perlane meer volume krijgen.
Uiteraard is het hyaluronzuur in Restylane®Perlane ook volkomen zuiver en dus zijn ook hier zijn allergische reacties uitgesloten. Na ongeveer twaalf maanden is het ingespoten hyaluronzuur opgenomen door het lichaam waarna een nieuwe behandeling mogelijk is.

                             

      
Consult voor een behandeling met Restylane®Perlane

Tijdens een eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke middel voor u het beste is, wat voor resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico's en de nazorg. U krijgt een eerlijk advies en een duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode daarna.
Tijdens het consult wordt door onze arts bekeken of u geschikt bent voor een behandeling met Restylane®Perlane. Ook zal onze arts u vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn, vervolgens kan worden aangegeven of de behandeling aan die verwachtingen kan voldoen. Tevens of een combinatie met een andere product een optie voor u kan zijn.
U krijgt aanvullende informatie met betrekking tot de nazorg. Neemt u het besluit om tot een behandeling over te gaan dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die door u wordt ondertekend.


Behandeling met Restylane®Perlane

         

Voor de behandeling worden er foto's gemaakt voor uw medisch dossier. Bij behandeling van de lippen met Restylane®Perlane wordt u eerst verdoofd. Op andere plekken is een verdoving over het algemeen niet nodig. De gel wordt vervolgens met een zeer dunne injectienaald in de huid ingebracht. Een behandeling met Restylane®Perlane duurt ongeveer vijftien minuten.
Om zwelling tegen te gaan krijgt u een ijskompres het behandelde gebied te koelen. Voor een optimaal resultaat moet de behandeling soms nog een worden herhaald. Over het algemeen kan dit al na drie weken. Na ongeveer twaalf maanden is het ingebrachte Restylane®Perlane in zijn geheel opgenomen door het lichaam en kan de behandeling worden herhaalt.


Verdoving bij een behandeling van Restylane®Perlane

Verdoving is meestal niet nodig (behalve bij inspuiting in de lippen). Als u erg gevoelig bent kan onze arts de huid door middel van een crème plaatselijk verdoofd worden.


Na de behandeling met Restylane®Perlane

Na een behandeling kan de huid enigszins rood en wat gezwollen zijn maar dit trekt enkele uren na de behandeling weer weg. In een enkel geval ontstaat er een blauw plekje, echter is deze na een paar dagen weer verdwenen.


Napijn en herstel na een behandeling van Restylane®Perlane

Behandeling met Restylane®Perlane geeft geen napijn. Uw huid kan enigszins rood of wat gezwollen zijn maar dit verdwijnt binnen enkele uren tot een dag. Wanneer er een blauw plekje is ontstaan zal deze, afhankelijk per persoon, na een paar dagen tot maximaal een week niet meer zichtbaar zijn.


Resultaat na een behandeling van Restylane®Perlane

Een behandeling met Restylane®Perlane moet soms na drie weken herhaald worden voor een optimaal resultaat. Na ongeveer twaalf maanden is het ingespoten Restylane®Perlane (hyaluronzuur) door het lichaam in zijn geheel opgenomen en kan de behandeling zonder problemen worden herhaald.


Risico's en complicaties na een behandeling van Restylane®Perlane

Zoals bij elke medische behandeling bestaat er het risico van infectie en/of een allergische reactie. Beide risico's zijn zeer gering (minder dan 0,1%) en veroorzaken geen gevolgen voor het resultaat. Er zijn geen specifieke complicaties bekend bij behandelingen met Restylane®Perlane.