Restylane

 

Algemene Informatie over Restylane® 

Restylane is een combinatie van water en een gel waarin hyaluronzuur is verwerkt. Hyaluronzuur komt van nature in het lichaam voor en zorgt ervoor dat vocht in de huid wordt vastgehouden. Het hyaluronzuur in Restylane is volkomen zuiver en geeft geen allergische reacties. Restylane is ideaal voor het corrigeren (opvullen) van rimpels en het accentueren van de lipcontour.
Speciaal voor oppervlakkige lijntjes rond de mond, op het voorhoofd, kraaienpootjes en de wangen is er Restylane Touch. Restylane Lipp is speciaal voor behandeling van de lippen ontwikkeld. Het product is beter bestand tegen de continue bewegingen van de lippen, waardoor het resultaat langer mooi blijft.
Restylane is uiterst precies te doseren en in principe niet voelbaar. De behandeling moet soms na drie weken herhaald worden voor een optimaal resultaat. Na ongeveer twaalf maanden is het ingespoten hyaluronzuur door het lichaam opgenomen en kan de inspuiting zonder problemen herhaald worden.

Consult voor een behandeling met Restylane® 

                                       

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico's en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode daarna.
Tijdens dit consult bekijkt onze arts of u geschikt bent voor een behandeling met Restylane. Ook zal hij vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn, vervolgens kan hij kan dan aangeven of de ingreep aan die verwachtingen kan voldoen, tevens of een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan voor u kan zijn.
U krijgt aanvullende informatie met betrekking tot de nazorg.
Neemt u het besluit om tot een behandeling over te gaan dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die door u wordt ondertekend.

Behandeling met Restylane®

Voor de behandeling worden er foto's gemaakt voor uw medisch dossier. Bij behandeling van de lippen met Restylane wordt u eerst verdoofd. Op andere plekken is een verdoving meestal niet nodig. Vervolgens wordt de vloeistof met een zeer dunne injectienaald in de huid ingebracht. Restylane en Restylane Fine Lines zijn zeer precies te doseren en na de behandeling niet voelbaar.
Een behandeling met Restylane duurt ongeveer vijftien minuten. Om zwelling tegen te gaan ontvangt u een ijskompres om het behandelde gebied te koelen. Voor een optimaal resultaat moet de behandeling soms nog één keer herhaald worden, dit kan in de meeste gevallen al na drie weken.
Na ongeveer twaalf maanden is het ingebrachte hyaluronzuur in zijn gehaal opgenomen door het lichaam en kan de behandeling worden herhaald.

Verdoving bij Restylane® 

Verdoving is meestal niet nodig (behalve bij inspuiting in de lippen). Als u erg gevoelig bent kan onze arts uw huid door middel van een crème (Emla) plaatselijk verdoofd worden.

Na een behandeling met Restylane
Na een behandeling met Restylane® kan de huid enigszins rood en gezwollen zijn maar dit trekt enkele uren na de behandeling weer weg. Over het algemeen bent u de volgende dag weer toonbaar. In een enkel geval ontstaat kan er een blauwe plek ontstaan, echter is deze na paar dagen geheel verdwenen.

Napijn en herstel na behandeling met Restylane® 

Inspuiting met Restylane geeft geen napijn. Uw huid kan rood of gezwollen zijn, maar dit verdwijnt binnen enkele uren. Wanneer er een blauwe plek is ontstaan zal deze, afhankelijk per persoon, na een paar dagen tot maximaal een week geheel zijn verdwenen.

Resultaat van een behandeling met Restylane®

                 

Na ongeveer twaalf maanden is het ingespoten hyaluronzuur door het lichaam opgenomen en kan de inspuiting zonder problemen herhaald worden. Een behandeling met Restylane moet soms na drie weken herhaald worden voor een optimaal resultaat.

Risico's en complicaties bij behandeling met Restylane® 

Zoals bij elke medische behandeling bestaat er het risico van infectie en/of een allergische reactie. Beide risico's zijn zeer gering (minder dan 0,1%) en veroorzaken geen gevolgen voor het resultaat. Er zijn echter geen specifieke complicaties bekend bij behandelingen met Restylane.