FAQ Facelift/Halslift

Welke behandelmethode is voor mij het meest geschikt? Een facelift of S-lift?
Dit wordt tijdens het consultgesprek door de arts bepaald. Welke voor u de meest geschikte methode is , is voor een groot deel afhankelijk van uw persoonlijke wens en de indicatie van de behandeling.

Hoe lang na de ingreep ben ik niet toonbaar?
Onmiddellijk na de ingreep zal uw gezicht gezwollen zijn en zullen er bloeduitstortingen te zien zijn, deze verdwijnen in principe na een aantal dagen. De zwellingen kunnen wat langer aanhouden , dit kan enkele weken duren. Het genezingsproces is per persoon verschillend, belangrijk is een gezonde lifestyle en het is verstandig te stoppen met roken enkele weken vóór en ná de behandeling.

Hoe lang mag ik niet werken na een facelift?
Het is belangrijk dat u de eerste twee weken na de behandeling rustig aan doet en geen zwaar werk verricht. Het is afhankelijk van welk werk u doet, hoe snel u weer aan het werk kunt.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar van de facelift?
Dat is per persoon verschillend. Gemiddeld heeft u van een facelift zo’n vijf tot vijftien jaar plezier. Het verouderingsproces gaat gewoon door, het spreekt vanzelf dat een gezonde lifestyle het proces vertraagt.

Wat zijn de risico’s van een facelift?
Net als bij iedere behandeling bestaat het risico op een wondinfectie, een nabloeding en bloedstolling (trombose) of een gestoorde wondgenezing. Indien u bloedverdunnende medicatie slikt dient u dit vooraf te melden en in overleg met uw arts 2 weken voor en na de behandeling te stoppen met het gebruik hiervan.