PDO Draadlift

 

PDO Draadlift; het effect van een facelift zonder te snijden!
Bij de PDO draadlift wordt het gelaat op een natuurlijke manier gelift waarbij we gebruik maken van oplosbare PDO draden.
Deze techniek wordt al vele jaren gebruikt in de VS en is recent over komen waaien naar Europa. Deze draden worden met een klein naaldje op strategische plekken net onder de huid aangebracht waardoor de collageenproductie wordt gestimuleerd en de huid sterk en stevig wordt.
Met deze manier kun je zonder een operatie het effect krijgen van een mooie lift van bijvoorbeeld wangen, voorhoofd of kaaklijn.

Wat is een PDO draadlift?
Bij een PDO (polydioxanon) draadlift werken we met oplosbare hechtdraden die al vele jaren gebruikt worden in de chirurgie. Bij deze techniek wordt er gebruik gemaakt van het natuurlijk vermogen van de huid om collageen aan te maken. De ingebrachte draad zorgt ervoor dat collageenaanmaak wordt gestimuleerd en vormt zich precies in de richting van de draad een stevig collageennetwerk. Terwijl de draad langzaam oplost, blijft dit collageennetwerk zijn verstevigende werking geven aan de huid.

De PDO draadlift kan voor verschillende gebieden ingezet worden zoals hals, het decolleté en de wangen. Maar ook de huid onder de ogen, onderkin, wenkbrauwen en voorhoofd kunnen wordten verstevigd.

Hoe gaat de behandeling?
Met behulp van een dunne injectienaald worden de draden onder de huid geplaatst. De huid kan van te voren worden verdoofd met een verdovernde creme, maar over het algemeen is verdoving niet nodig bij deze behandeling. De draden worden in de middelste huidlaag aangebracht zodat ze niet voel- of zichtbaar zijn. Ook worden de draden op een strategische plek aangebracht om een natuurlijk effect te krijgen.

Tussen de 4 en 6 maanden zullen de PDO draden volledig oplossen. Tijdens dit proces vormt zich een collageen in het weefsel rondom de draad. Het collageen zorgt voor versteviging van de huid en geeft een liftend effect.

Wat zie je na de PDO draadlift?
Direct na de behandeling zie je al een deel van de verbetering optreden. De huid voelt steviger, voller en lijntjes worden minder zichtbaar. Eventuele blauwe plekjes kun je gemakkelijk camoufleren.

Wanneer zie ik resultaat?
Het optimale resultaat van een draadlift zie je na 2 tot 3 maanden. De draadlift heeft een langdurig effect van ongeveer 2 jaar. Omdat je na 2 maanden voldoende collageen hebt aangemaakt, willen we je dan graag terug zien op het spreekuur bij de cosmetisch arts.

Mocht het nodig zijn kan er een aanvullende behandeling plaats vinden om het effect te maximaliseren. Onze cosmetisch arts kan u uiteraard ook verder adviseren over aanvullende behandelingen zoals peelings of injectables om tot een perfect resultaat te komen. Teven kan onze huidtherapeute u verder adviseren over de huidkwaliteit en het behouden daarvan.

Bijwerkingen
De belangrijkste bijwerkingen zijn tijdelijke roodheid zwelling en/of blauwe plekjes. Deze bijwerkingen zijn van tijdelijke aard en verdwijnen vanzelf in de loop van een aantal dagen.

Veiligheid
PDO draden worden al vele jaren gebruikt binnen de reguliere chirurgie en zijn 100% afbreekbaar dus daardoor volkomen veilig. Onze cosmetisch artsen zijn uitgebreidt getraind en hebben ruime ervaring met de techniek en het werken met PDO draden.

Contra-indicaties
Deze behandeling is niet geschik voor:

Patiënten die een extreme facelift wensen
Patiënten met een extreem slappe huid
Patiënten met een extreme mate van verlies van vetweefsel in het gelaat of in de hals
Patiënten die overgevoelig zijn voor het materiaal waarvan de draad is gemaakt
Patiënten die infecties of acute ontstekingen hebben in de te behandelen huidgebieden (acne, herpes, enz.)
Patiënten die lijden aan een auto-immuunziekte en/of immuuntherapie krijgen
Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven
Patiënten met een aanleg voor het vormen van hypertrofie(verdikte) littekens
Patiënten met kanker
Patiënten onder de 18 jaar

Kosten
Om een goede prijsindicatie te kunnen geven is het van belang dat onze cosmetisch arts goed uw huid en gelaat kan onderzoeken. Wij maken voor iedereen een persoonlijke prijsopgave naar aanleiding van het gesprek met de arts. Om u een indicatie te geven van de instapprijzen verwijzen we u door naar onze prijslijst.