FAQ / Veel gestelde vragen over een Borstvergroting

Wanneer kom ik in aanmerking voor een borstvergroting?
Vrouwen van 18 jaar van wie de borsten zijn uitgegroeid komen in aanmerking voor een borstvergroting.

Waar moet ik rekening mee houden na de ingreep?
Het is van belang dat u voor vervoer zorgt na de behandeling. U mag 2 weken niet autorijden. De eerste dagen na de borstvergroting moet u rustig aan doen, u mag zich lichamelijk niet te veel inspannen . U mag de borstspieren de eerste weken niet belasten en u dient 6 weken na de borstvergroting dag- en nacht een sport beha te dragen. Sporten en lichamelijk zwaar werk mag weer na 6 weken.

Wat zijn de risico’s en complicaties van een borstvergroting?
Net als iedere chirurgische ingreep brengt een borstvergroting bepaalde risico’s met zich mee. Zo is er een mogelijkheid op nabloeding of infecties. Hoewel de kwaliteit van de protheses sterk is verbeterd kan er in enkele gevallen een ruptuur van de prothese optreden en in 4% kan kapselcontractie optreden. Tevens kan het mogelijk zijn dat er een bepaalde asymmetrie tussen de borsten zichtbaar is.

Wat is kapselcontractie?
Het lichaam maakt een omhulsel om de ingebrachte prothese, dit is een natuurlijk proces. In sommige gevallen gaat dit omhulsel zich samentrekken. De prothese kan dan hard aanvoelen en kan een andere vorm krijgen.

Kan ik nog borstvoeding geven na een borstvergroting?
In principe is dit nog gewoon mogelijk. De prothesen worden met zorgvuldigheid geplaatst zodat de melkklieren niet worden beschadigd.

Hoe weet ik voor welke prothese ik moet kiezen?
U heeft altijd een intakegesprek met de plastisch chirurg die u de voor- en nadelen zal uitleggen omtrent de verschillende protheses. Het is per persoon verschillend welke prothese het best past bij het lichaam. Dit heeft voornamelijk te maken met hoeveel eigen borstweefsel u heeft en wat uw wensen zijn bij de vergroting. Dit is altijd in overleg met u.