Borstvergroting

Algemene informatie over een borstvergroting

Er kunnen verschillende redenen zijn om een borstvergroting te overwegen. Sommige vrouwen hebben van nature aanleg voor kleine borsten en anderen zijn na een zwangerschap het volume in de borsten verloren. Met behulp van implantaten kan het volume van de borsten in verhouding worden gebracht met het lichaam. Voor het resultaat is uw eigen lichaam het uitgangspunt, maar ook de gebruikte implantaten spelen hierbij een grote rol. Zo is het goed te weten dat er verschillende modellen en vormen zijn, en heeft elk implantaat zijn specifieke eigenschappen. Zo bestaat er een ronde prothese en de druppelvormige , anatomische prothese. Onze artsen werken voornamelijk met de Natrelle ( voorheen Mc Ghan) protheses. Wanneer er voor de operatie weinig vetweefsel aanwezig is waardoor de bovenrand van de prothese minder goed afgedekt blijft, kan er het best voor een anatomische prothese worden gekozen. Zo krijgt de borst de meest natuurlijke vorm en tekent de protheserand minder onder de huid. Na de operatie bestaat er een kleine kans dat de protheses draaien, bij de anatomische prothese kan dit resulteren in een afwijkende borstvorm. Deze herstellende ingreep is een niet gedekt risico. Goede informatie en een uitgebreide passessie kunnen u helpen bij het kiezen van de ideale vorm en maat.

Implantaten (protheses)

           

 

Natrelle (Voorheen McGhan)
Vooral in de anatomische modellen is de keuze enorm. De hiervoor speciaal ontwikkelde matrix van modellen garandeert dat u precies de borsten krijgt die bij uw anatomie passen. De juiste hoogte, breedte en grootte, helemaal afgestemd op uw individuele wens.. Er bestaat een belangrijke relatie tussen uw heupen en uw bovenlichaam. Het zogenaamde "peervormige" lichaam, waarbij de heupen duidelijk breder zijn dan het bovenlichaam, is wellicht een bekend verschijnsel. Het unieke ontwerp van de Natrelle Style 410 is zeer geschikt om deze peervorm te reduceren en de contouren te verbeteren. De borsten worden niet alleen naar voren, maar ook naar opzij "geprojecteerd" Op deze manier ontstaat een (meer) natuurlijk evenwicht tussen het bovenlichaam en de heupen. De Natrelle Style 410 zorgt zo zelfs voor een visueel afslankeffect. Bij ronde implantaten kan een overdreven bolling optreden in het bovenste gedeelte van de borst. De natuurlijke vorm van de Natrelle Style 410 echter geeft de gewenste natuurlijke vorm van de bovenpool van de borst. Deze prothesen zijn voorzien van de gepatenteerde cohesieve gel, die de vulling niet alleen een natuurlijk aanzien geven, maar die bovendien buitengewoon veilig is. De huidige borstprothesen zijn kwalitatief beduidend beter geworden dan vroeger, zozeer zelfs dat er een levenslange garantie wordt afgegeven op de prothese.

 

Klik voor meer informatie over Natrelle op http://www.natrelle.eu

Klik voor meer informatie over Mentor op http://www.mentorwwllc.com

Klik voor meer informatie over Sebbin op http://www.sebbin.com

Tevens werken wij veel met de wat gunstiger in prijs liggende Mentor Monobloc, Eurosiliconen & Sebbin protheses.

Deze inplantaten zijn vergelijkbaar in kwaliteit met de bovengenoemde McGahn/ Natrelle prothese.

Klik voor meer informatie over Eurosilicone prothese op; http://www.eurosilicone.nl

Borstimplantaten

Het consult voor een borstvergroting

Tijdens dit informatieve gesprek worden de diverse mogelijkheden met u besproken. U zult vanzelfsprekend veel vragen hebben en deze zullen tijdens dit gesprek uitvoerig aan de orde komen. Er zal een uitgebreide passessie plaats vinden door middel van pas-protheses zodat u voor de spiegel exact kunt zien wat u kunt verwachten. Er zal tevens met u besproken worden wat de voor- en/of nadelen zijn van de specifieke protheses. Net als bij iedere chirurgische ingreep kunnen er complicaties optreden zoals infecties en nabloeding. De effecten van de narcose of een gestoord genezingsproces kunnen heel vervelend zijn voor de patiënt maar zijn van voorbijgaande aard. In zeldzame gevallen wordt een prothese uitgestoten. De littekens kunnen na de borstvergroting tijdelijk rood en dik worden. Een gestoorde wondgenezing kan een blijvend breder litteken veroorzaken. Het lichaam vormt om elke ingebrachte prothese een bindweefsellaagje. Dit laagje noemen we ook wel het “kapsel”. In sommige gevallen kan dit kapsel zich samentrekken en kunnen de borsten hard worden en er onnatuurlijk uitzien. Het is van te voren niet te voorspellen bij wie dit na de borstvergroting gebeurt. Het kan wel voorkomen dat er een verschil is van kapselvorming tussen twee borsten van dezelfde patiënt. Er is nog geen oorzaak of behandeling gevonden voor deze complicatie. Wel wordt er bij borstvergrotingen steeds meer gebruik gemaakt van protheses met een ruwe buitenkant (Natrelle) , waarbij overmatige kapselvorming minder lijkt voor te komen. Indien er sprake is van ernstige kapselvorming (contractie) moet de prothese in de meeste gevallen vervangen worden en het kapsel verwijderd. Deze herstellende ingreep valt niet onder de garantie van de fabrikant.

Omdat voorkomen altijd beter is dan genezen, zullen wij er alles aan doen om u uitvoerig alle informatie te geven en de juiste adviezen van wat wel en wat niet te doen na een borstvergroting. Dit alles om de kans op complicaties zo klein mogelijk te houden.
Verschuiving van de prothese (dislocatie) kan, hoewel dit niet vaak voorkomt, plaatsvinden. Wij adviseren u daarom om dit te voorkomen postoperatief 6 weken dag- en nacht een stevige sport BH te dragen.

Waar wordt de borstvergroting uitgevoerd

Vanwege veiligheidsoverwegingen ter voorkoming van complicaties hebben wij gekozen de ingreep in een ziekenhuis te laten plaatsvinden. Ziekenhuizen zijn onderworpen aan strenge overheidsregels en worden geïnspecteerd door het ministerie van Volksgezondheid in Nederland en België. Wij werken uitsluitend met geregistreerde, gecertificeerde plastische chirurgen met een jarenlange ervaring. Wij wensen uitsluitend topkwaliteit en optimale zorg voor u. Een borstvergroting is een belangrijke en ingrijpende operatie, die moet in uw eigen belang met de grootst mogelijke zorg en aandacht zijn omgeven.

Voorafgaand aan een borstvergroting

Het is belangrijk om problemen tijdens de algehele narcose te voorkomen “nuchter” te zijn ( niet meer eten en drinken de avond voordien vanaf 24.00 uur). Voorts is het belangrijk dat indien u bloed verdunnende medicatie slikt zoals aspirine, Marcoumar of derivaten hiermede in overleg met uw arts meerdere dagen voorafgaan aan de borstvergroting te stoppen. Nicotine vergroot de kans op problemen bij de wondgenezing na de borstvergroting. Het is raadzaam enkele weken voor de behandeling (borstvergroting) volledig te stoppen met roken.
De behandelend arts zal voorafgaand aan de ingreep het operatiepatroon aftekenen op de borsten en tevens een vóór foto maken. De ingreep vindt plaats onder algehele narcose. De anesthesist zal met u e.e.a. voorafgaand aan de borstvergroting uitvoerig bespreken. De borstvergroting duurt gemiddeld 1 tot 2 uur. De prothese kan onder het klierweefsel (subglandulair) of dieper, onder de borstspier (subpectoraal) geplaatst worden. . De borstvergroting met een subglandulaire plaatsing geeft een zeer natuurlijk resultaat. Echter bij magere vrouwen met een minimale hoeveelheid aan eigen klierweefsel en weinig onderhuids vetweefsel, kan na de borstvergroting de prothesecontour of plooivorming van de prothese zichtbaar zijn. De borstvergroting met een subpectorale plaatsing daarentegen, camoufleert de prothese beter waardoor deze ook minder voelbaar wordt, protheseverplaatsing door spierwrijving bij bewegingen is echter verhoogd. De napijn is duidelijker en langer aanwezig. Tevens duurt het wat langer na de behandeling (borstvergroting) voordat er een natuurlijk resultaat wordt verkregen. Er wordt tijdens het consult uitvoerig met u besproken wat in uw geval het mooiste resultaat zal geven.

De ingreep van een borstvergroting

In de meeste gevallen zullen de protheses via een incisie onder de borst, in de borstplooi, geplaatst worden. Met deze methode zullen de littekens het minst zichtbaar zijn. Tijdens de ingreep kan de arts door middel van pasprotheses goed beoordelen welke prothese het beste bij u past. Nadat de juiste protheses zijn geplaatst worden de incisies gesloten met hechtingen. Vervolgens worden de wonden afgedekt met pleistertjes en krijgt u de sport BH aangemeten. U mag met deze pleisters gedurende 1 week niet douchen. De borstvergroting wordt in een zogenaamde dagbehandeling verricht. Na enkele uren mag u weer naar huis. Het is van belang om hierbij voor vervoer te zorgen en niet zelf de auto te besturen. U mag tot 2 weken na de borstvergroting niet zelf autorijden.

Na afloop van de ingreep van een borstvergroting

Na een borstvergroting kunnen de borsten enigszins hard en pijnlijk aanvoelen. Indien de protheses subpectoraal (onder de borstspier) geplaatst zijn kunt u meer pijnklachten ervaren, indien nodig kunt u 3x daags Paracetamol gebruiken. Het is verstandig om voor de eerste week na thuiskomst hulp te regelen. Er wordt aanbevolen om de eerste zes weken na de borstvergroting dag en nacht een BH te dragen. Tevens mag U de eerste zes weken na de behandeling (borstvergroting) niet sporten, zwaar tillen of uw armen hoog boven het hoofd brengen. Het is tevens raadzaam om de eerste periode na de ingreep het hoofdeinde van uw bed te verhogen zodat u niet kunt omrollen naar de buik tijdens het slapen en u zult minder druk ervaren op de borst. Na de borstvergroting kunnen de tepels minder gevoelig zijn, of juist extra gevoelig. Dit herstelt eigenlijk altijd binnen enkele maanden tot een half jaar.
Na 1 week komt u op nacontrole bij de arts en zullen de hechtdraden verwijderd worden. De arts zal tijdens dit consult de littekens nakijken en u adviseren hoe u de borsten kunt masseren. U krijgt een certificaat van de arts welke prothese er geplaatst is zodat u altijd weet welk materiaal zich in uw borsten bevindt.
Na 2 weken kunt u lichte werkzaamheden weer hervatten. Pas na 6 weken is het verstandig om te beginnen met sporten en het verrichten van zwaardere werkzaamheden.