U bevindt zich hier:

Armlift

 

Algemeen informatie over een armlift

Bovenarmen die steeds slapper worden is een typisch ouderdomsverschijnsel. Dit komt niet alleen omdat de huid dunner wordt maar ook omdat de spieren verslappen. Als u veel bent afgevallen kan er aan de onderkant van de bovenarmen een overschot aan huid komen te zitten.
Ondervindt u dit als echt storend of heeft u er last van, dan kunt u een armlift in overweging nemen. Het is echter wel een grote ingreep, waarbij de overtollige huid wordt verwijderd. Een armlift geeft te allen tijde grote littekens, vanzelfsprekend doen onze ervaren plastisch chirurgen hun uiterste best om deze littekens zoveel mogelijk in de bestaande huidplooien te laten vallen.
In enkele gevallen is er teveel vetweefsel onder de bovenarmenaanwezig, is dit bij u het geval, dan kan dat worden verwijderd door middel van een liposculpture behandeling. Eventueel kan dit worden gecombineerd met een beperkte armlift. Er wordt dan een ovale vorm verwijderd in de okselhuid, waardoor u geen ontsierende littekens krijgt op de bovenarm.

Het consult van een armlift

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico's en de nazorg. U krijgt een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna.
Tijdens dit consult bekijkt onze plastisch chirurg of u geschikt bent voor een armlift. De chirurg zal u vragen stellen over uw gezondheid, uw medische achtergrond en welke medicijnen u eventueel gebruikt. Met het gebruik van bloedverdunners moet u minimaal een week voor de behandeling stoppen. De arts zal ook vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn, vervolgens kan dan worden aangeven of de ingreep aan die verwachtingen kan voldoen. Centre Esthetique geeft u aanvullende informatie met betrekking tot de nazorg en de controles. Neemt u het besluit om tot een behandeling over te gaan dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die door u wordt ondertekend.

Behandeling armlift

Voor de behandeling worden er foto's gemaakt voor uw medisch dossier. Een armlift wordt altijd uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg. De chirurg tekent op de bovenarm nauwkeurig af hoeveel huid er verwijderd gaat worden. Tijdens de operatie wordt de huid losgemaakt van de onderliggende vet- en spierlagen, het teveel aan huid wordt weggesneden en eventueel wordt het teveel aan vet weggezogen. Deze behandeling duurt gemiddeld anderhalf uur.

Anesthesie / Narcose / Verdoving bij een armlift

Een armlift vindt plaats onder algehele narcose of sedatie. Het kan zijn dat u opziet tegen een narcose, vanwege het nare gevoel achteraf. Dan is het goed om te weten dat de artsen van Centre Esthetique met speciale narcosemiddelen werken die voorkomen dat u misselijk wordt na de narcose.

Na afloop van een armlift

Wanneer u bijkomt uit de narcose kunt u zich wat slap en moe voelen, de reacties op de narcose verschillen per persoon. Vervolgens mag u de kliniek / ziekenhuis verlaten op het moment dat uw plastisch chirurg en anesthesioloog dit verantwoord vinden. Dat is over het algemeen enkele uren na de ingreep. U mag echter niet zelf autorijden, zorg er dus voor dat u iemand meeneemt die u naar huis kan brengen.
Het is mogelijk dat u zich na de operatie wat last kan hebben van napijn door wat zwelling en/of bloeduitstortinkjes. Vaak is een lichte pijnstiller hiervoor voldoende.

Napijn en herstel na een armlift

Gedurende enkele dagen na de behandeling zult u dag en nacht een drukverband moeten dragen die de zwelling tegengaat. In een enkel geval wordt er adviseert door onze plastische chirurg het langer te laten zitten (maximaal één week). Veel van onze cliënten beschrijven dit verband als ongemakkelijk, echter na gemiddeld drie dagen neemt de zwelling sterk af.
De dag na de ingreep mag er alweer kort gedoucht worden, echter moet u er wel voor zorgen dat de littekens niet nat- of aangeraakt worden. Na zeven dagen kunt u weer gewoon douchen of in bad. De temperatuur van het water mag echter niet te heet zijn, omdat daardoor het behandelde gebied onnodig kan gaan zwellen.
Het is raadzaam en tevens verplicht om na een armlift een aantal dagen rust te nemen. Pas na een week mag u wederom wat lichte werkzaamheden hervatten, waarbij u echter niet teveel uw armen hoeft te gebruiken. Met zware lichamelijke inspanning of zwaar tillen moet u minimaal een maand wachten. Probeer zware lichamelijke inspanning de eerste weken zo wie zo te vermijden. Het is belangrijk dat er de eerste weken geen druk of spanning op uw armen komt te staan. Over het algemeen is het ongemak groter dan de pijn. Wanneer u besluit neemt om de behandeling te ondergaan, krijgt u als u dat wenst een recept voor pijnstillers die u na de ingreep kunt gebruiken.
Na twee weken komt u terug bij onze chirurg om de hechtingen te laten verwijderen. De onderhuidse oplosbare hechtingen verdwijnen vanzelf. Het verdwijnen van alle zwelling neemt gemiddeld twee tot zes weken in beslag. De meeste personen die een armlift hebben ondergaan, kunnen na twee weken weer gaan werken en zijn na zes weken weer volledig actief.
De eerste maanden kunnen de littekens nogal wat rood van kleur zijn, echter hierna zullen ze meer en meer de kleur van de huid aannemen en minder zichtbaar worden. Het is belangrijk om de littekens gedurende het eerste jaar na de ingreep niet aan de zon bloot te stellen. Door de zon kunnen ze namelijk inbranden en daardoor zichtbaar blijven. Hou de littekens zo veel mogelijk bedekt of smeer ze in met een zeer hoge beschermingsfactor. Na een jaar is het verstandig om de littekens met mate aan de zon bloot te stellen. Daardoor worden ze nog minder zichtbaar.

Het resultaat na een armlift

De ingreep geeft ten alle tijde een duidelijke verbetering, maar uw armen worden vanzelfsprekend niet ineens perfect.
Op korte termijn na de behandeling is de verstrakking van de huid al enigszins zichtbaar. Pas wanneer de zwelling grotendeels verdwenen is kunt u het resultaat beter beoordelen. Het uiteindelijke resultaat zal pas zichtbaar zijn nadat de operatiewond en het onderhuidse weefsel volledig is genezen, dit is ongeveer een jaar na de ingreep.
De incisies die worden gemaakt ten behoeve van een armlift worden zo mooi mogelijk gehecht. De littekens worden zoveel mogelijk verborgen in bestaande plooien van de bovenarm en zijn alleen zichtbaar aan de achterzijde van de bovenarm. Ten tijde van de eindcontrole in de kliniek worden er foto's gemaakt die aan uw medisch dossier worden toegevoegd.

Risico's & complicaties bij een armlift

Net als bij de meeste medische ingrepen bestaat het risico van een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters. Ook kan, ondanks het feit dat er steriel gewerkt wordt, een infectie ontstaan. De kans hierop is echter klein, namelijk 1-2%.
Bij elke uitgebreidere chirurgische ingreep bestaat er een zeer kleine kans op trombose. Soms is er sprake van een gestoorde wondgenezing of een nabloeding. Ook zijn er kleine risico's verbonden aan de narcose.
Specifieke risico's van een armlift zijn beschadiging van zenuwen in de arm, asymmetrie, vorming van hypertrofische (erg verdikte) littekens en blijvende gevoelloosheid in een deel van de bovenarm.

Rokers risico

Wij raden u ten zeerste aan om voor en na de behandeling enkele weken te stoppen met roken omdat er anders de kans bestaat op afstervend huidweefsel.